FC Utrecht beloont Van Schaik met vaste aanstelling

Reacties

FC Utrecht zet het contract met algemeen directeur Wilco van Schaik per direct om in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit als beloning voor zijn daadkrachtig functioneren. Van Schaik geeft leiding aan het herstructureringsproces dat FC Utrecht in enkele jaren weer gezond moet maken.

FC Utrecht beloont Van Schaik met vaste aanstelling

Op 1 september 2011 begon de voormalige journalist en reclameman bij de immer roerige volksclub en zijn contract zou op 1 augustus dit jaar aflopen. Ook het contract van financieel manager Michel Baas, dat af zou lopen op 1 augustus 2014, is tegelijk omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Van Schaik (foto) is uiteraard verheugd met het vertrouwen. 'Het is een zeer uitdagend project om FC Utrecht financieel gezond te krijgen, met behoud van onze ambities. Het is belangrijk om daarbij de steun te hebben en te voelen van de volledige rvc. Dat geldt voor mij, net als voor Michel Baas. Alleen dan kan je deze uitdaging tot een goed einde brengen', stelt de directeur.

'Een belangrijke stap is gezet in de afgelopen twee jaar met de start van onze herstructurering', vervolgt Van Schaik. 'De omzetting van schulden in eigen vermogen door Frans van Seumeren is de tweede essentiële stap geweest. Nu gaan we stap drie met z'n allen zetten en dat is break even geraken. Daarin hebben we nog twee uitdagende seizoenen voor de boeg. Ik geloof er in dat FC Utrecht gezond wordt. Maar ook dat FC Utrecht zijn ambities op het veld houdt. Wij zijn en blijven een uitdagende subtopper!'

In het seizoen 2015/2016 moet, volgens het meerjarenplan, een operationeel resultaat van tenminste nul worden bereikt. Van Schaik: 'Achter de schermen bouwen we verder aan die trotse club uit het midden van het land die het elk elftal in Nederland moeilijk kan maken. Samen met al die mensen die hier zo hard voor FC Utrecht werken ga ik dat karwei afmaken. En daarin zie ik nog heel veel kansen en uitdagingen. Vandaar dat ik graag in ging op het verzoek van de rvc om door te gaan.'

In de aandeelhoudersvergadering zijn ook de leden van de raad van commissarissen herbenoemd. Deze bestaat uit Jacques van Ek, Frans van Seumeren en Frans Snijders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.