Draxler: 'Galatasaray iets meer dan Sneijder en Drogba'

Het gevaar van Galatasaray bestaat volgens Julian Draxler niet alleen uit Wesley Sneijder en Didier Drogba. De aanvallend ingestelde middenvelder van Schalke 04 hoopt achter de spits te mogen starten in plaats van op de linkerflank. In de Champions League leunt Schalke dinsdag in eigen stadion op een 1-1 gelijkspel, drie weken eerder behaald in Turkije.

Draxler: 'Galatasaray iets meer dan Sneijder en Drogba'

Schalke kan terugvallen op een aardige reeks sinds het bezoek aan Istanbul. Het won drie Bundesliga-duels op rij, waarvan de laatste het meest spectaculair was. Mede door de openingstreffer van Draxler trok Schalke in de Kohlenpott-derby in eigen stadion tegen Borussia Dortmund een 2-1 overwinning over de streep.

Draxler (19) had op voorhand wat te vieren in dat duel. Het was zijn honderdste, waarmee hij de jongste speler in de clubgeschiedenis werd die deze mijlpaal bereikte. 'We willen de flow en het zelfbewustzijn van de zege op Dortmund gebruiken tegen Galatasaray', aldus de aanvallende middenvelder.

De zaterdag trefzekere Draxler geeft aan het niet erg te vinden om vaker centraal op het middenveld te starten. Zoals tegen Dortmund. 'Ik heb laten zien dat ik op tien gevaarlijker voor het doel ben dan wanneer ik op links speel. Ik heb er vanzelfsprekend niets tegen als ik vaker zou scoren.'

Klaas-Jan Huntelaar ontbreekt in de punt van de aanval, hij viel tegen Dortmund uit met een knieblessure. Zo mist hij dus het treffen met landgenoot Wesley Sneijder. Het gevaar van Cimbom bestaat volgens Draxler niet alleen uit de aanwezigheid van toppers Sneijder en Didier Drogba. 'Galatasaray is als collectief ook erg sterk, het gaat niet alleen om hen. De zwakke reeks van de club in de competitie doet ons niets, de Champions League is heel iets anders.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen