Terim belooft sleutelrol voor Sneijder tegen Schalke 04

Fatih Terim belooft een sleutelrol voor Wesley Sneijder in het Champions League-treffen met Schalke 04. De trainer van Galatasaray hoopt dat zijn ploeg de recente teleurstellende resultaten in de competitie van zich af kan spelen.

Terim belooft sleutelrol voor Sneijder tegen Schalke 04

Schalke is na de heenwedstrijd (1-1 in Turkije) in het voordeel, beseft de trainer zich. 'Maar wij hebben een ervaren team in Europa.' Terim gelooft in de vechtlust van zijn ploeg.

'Wij doen het al twee weken niet goed in de competitie (achtereenvolgens een gelijkspel en een nederlaag), terwijl Schalke juist in goede vorm verkeert. Zij wonnen de derby tegen Borussia Dortmund (2-1). Maar dit is iets anders dan de binnenlandse competitie, dit is de Champions League.' 'Ons doel was de laatste zestien te bereiken, dat hebben we al gehaald. Maar Galatasaray-fans willen nu meer. De druk wordt hoger. Maar wij zijn een van de beste teams in Europa. De geruchten dat Drogba en Sneijder dus naar niet naar een topclub zijn gegaan, zijn onwaar. Dat is niet leuk om te horen voor beide partijen.'

'Sneijder speelt dinsdag een sleutelrol', belooft Terim. 'De vorige wedstrijd had Schalke op belangrijke momenten onder controle.' Schalke kreeg in de eerste helft veel ruimte op de linkerflank van Galatasaray, waar de Nederlandse middenvelder geposteerd stond. Sindsdien speelt Sneijder centraal op het middenveld, in plaats van op de flank.

Terim kan dinsdag gewoon beschikken over Didier Drogba. Schalke liet de speelstatus van de aanvaller toetsen gezien de perikelen rondom zijn overgang van het Chinese Shanghai Shenhua, maar het protest werd daarvoor al door de FIFA en later door de UEFA verworpen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen