Galatasaray verliest na goal Vleminckx en misser Drogba

De komst van Wesley Sneijder en Didier Drogba heeft bij Galatasaray nog niet gezorgd voor sprankelend voetbal. Vrijdagavond verloor de Turkse koploper in eigen huis van Gençlerbirligi door een goal van Björn Vleminckx: 0-1. Invaller Didier Drogba miste in de slotfase een strafschop.

Galatasaray verliest na goal Vleminckx en misser Drogba

Sneijder startte in tegenstelling tot Drogba in de basis. Laatstgenoemde werd met het oog op de Champions League-ontmoeting van dinsdag met Schalke 04 aanvankelijk gespaard. Het heenduel in de achtste finale van de Champions League werd in Turkije 1-1.

Sneijder mocht 56 minuten op het veld blijven staan, alvorens hij werd vervangen door Nordin Amrabat. De Nederlander had pas vier minuten het veld verlaten of voormalig Eredivisie-topschutter Vleminckx kopte al vallend raak. De Belg had bij die goal al geen last meer van zijn directe tegenstander Emmanuel Eboué, aangezien de rechtsback liggend vanaf de grond zag hoe de ex-spits van NEC zijn hoofd tegen de bal zette.

Met Drogba alsnog als invaller ging Galatasaray op zoek naar de gelijkmaker. De Ivoriaan kreeg daarvoor de ultieme gelegenheid. Hij miste vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd een, zelf versierde, strafschop. Ook Burak Yilmaz miste in het duel van vanavond een enorme kans.

Mede door die missers bleef het bij 0-1 en kunnen Besiktas en Fenerbahçe tot respectievelijk twee en vier punten van Galatasaray komen. Tot overmaat van ramp eindigde Galatasaray het duel ook nog met tien man door een rode kaart van Gökhan Zan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen