Sneijder prijst zich gelukkig met de terugkeer bij Oranje

Na vier interlands aan de zijlijn maakt Wesley Sneijder zich op voor een weerzien met Oranje. De middenvelder van Galatasaray kijkt ernaar uit zich weer te melden in Noordwijk.

Sneijder prijst zich gelukkig met de terugkeer bij Oranje

'Het is heerlijk om weer bij Oranje te zijn', zegt Sneijder in De Telegraaf over de voorselectie voor de WK-kwalificatieduels met Estland en Roemenië. Door zijn problemen bij Internazionale en de transfer naar Galatasaray gingen de laatste vier interlands aan hem voorbij.

Maar Sneijder heeft geen moeite gehad met de beslissing van bondscoach Louis van Gaal hem te passeren. 'Dat begreep ik wel. Het is namelijk heel helder. Als je bij je club niet speelt, kom je onder deze bondscoach niet in aanmerking voor het Nederlands elftal.'

Vorm van de dag speelt ook een rol bij de selectie, zo ondervonden FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn en de Feyenoorders Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena. Het drietal werd voor het eerst door Van Gaal opgenomen in de voorselectie.

'Vanwege de ontwikkeling die ze doormaken is het goed dat ze in de voorselectie zitten', zegt Sneijder. 'Nu even afwachten of ze er ook echt bij komen.' Op 15 maart maakt Van Gaal zijn definitieve selectie bekend.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen