Opgebloeide Sneijder ontbeert de steun van coach Terim

De Turkse voetbalbond heeft Galatasaray-trainer Fatih Terim een schorsing van drie duels opgelegd. De 59-jarige coach is bestraft naar aanleiding van zijn op- en aanmerkingen op de arbitrage tijdens het competitieduel met Orduspor afgelopen maandag.

Opgebloeide Sneijder ontbeert de steun van coach Terim

Terim zou na de eerste eerst helft, Galatasaray keek op dat moment tegen een 0-2 achterstand aan, de scheidsrechter van dienst onheus hebben bejegend. Met de oefenmeester op de tribune zorgde de club uit Istanbul in het tweede bedrijf voor een ongelooflijk ommekeer.

Mede dankzij een weergaloze treffer van Wesley Sneijder, die de 1-2 voor zijn rekening nam, wist de formatie de situatie nog om te draaien. Het werd uiteindelijk 4-2 in de Türk Telekom Arena. Terim moet de duels met Eskisehirspor, Gençlerbirligi en Kayserispor vanaf de tribune bekijken. Ook is de kleedkamer verboden terrein.

Uiteraard geldt de straf niet voor Europese duels. Tussen de wedstrijden tegen Gençlerbirligi en Kayserispor in staat voor Galatasaray de belangrijke return bij Schalke 04 op het programma waarbij Terim dus wel als coach actief mag zijn. De eerste confrontatie met de Duitsers eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen