Keller: 'Wegvallen van Huntelaar maakt 't niet makkelijk'

Jens Keller wikt en weegt nog wie Klaas-Jan Huntelaar tegen Galatasaray moet vervangen. De trainer van Schalke 04 kijkt ook verder dan de zwakke generale van de Turkse opponent in de Champions League, die afgelopen weekeinde in de competitie drie kostbare punten liet liggen.

Keller: 'Wegvallen van Huntelaar maakt 't niet makkelijk'

'Het wegvallen van Huntelaar maakt het voor ons niet makkelijk, maar het zal niet anders zijn dan bij andere afvallers', aldus Keller een dag voor de return tegen Galatasaray, dat drie weken geleden op eigen veld niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

De trainer van Schalke 04 is er nog niet uit hoe hij het verlies van de Oranje-spits gaat opvangen. 'We denken constant na over de tactische invulling van de ploeg. Teemu Pukki is niet zeker van zijn basisplaats, maar is een optie', zei Keller over de Finse aanvaller, die vaak als stand-in fungeert voor Huntelaar.

De absentie van de Nederlandse spits is het directe gevolg van de derby tegen Borussia Dortmund. Huntelaar hield aan dat duel een flinke knieblessure over, maar meer schade heeft Schalke 04 niet opgelopen. 'Ik ben niet bevreesd voor een verlies aan kracht. We hebben goed getraind. Wie dinsdag het stadion binnenkomt, zal geen seconde vermoeidheid zien.'

Keller laat zich ook geen zand in de ogen strooien door de slechte generale van Galatasaray, dat vrijdag op eigen veld tegen Gençlerbirligi met 1-0 onderuit ging. 'Het zwakke laatste competitieduel interesseert me niet. De Champions League is een ander verhaal.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen