Hoop bij Barcelona, extra aandacht Schalke voor Yilmaz

In de aanloop naar de twee achtste finaleduels van de Champions League duikt VI als vanouds in de statistieken. Dat levert voor Barcelona-AC Milan en Schalke 04-Galatasaray van dinsdag de volgende feiten op.

Hoop bij Barcelona, extra aandacht Schalke voor Yilmaz


HEENWEDSTRIJD IN SAN SIRO: 2-0

Barcelona heeft een uitstekende balans in thuiswedstrijden tegen Italiaanse tegenstanders. Van de zeventien duels met een Italiaanse club wonnen de Catalanen er elf, tegen vier gelijke spelen en twee nederlagen.

Barcelona probeert zich dinsdagavond in Camp Nou voor de zesde opeenvolgende keer voor de kwartfinale van de Champions League te plaatsen. De Catalanen zijn in Europees verband al negentien thuisduels op rij ongeslagen (W15, G4).

AC Milan speelt voor de 24ste keer een Europees duel op Spaanse bodem. Van de 23 eerdere duels in Spanje verloren de Rossoneri er liefst dertien (W4, G6, V13).

AC Milan verdedigt in Camp Nou een voorsprong van 2-0 uit de heenwedstrijd in San Siro. De laatste keer dat de Italianen een Europese wedstrijd met drie goals verschil verloren, dateert van 6 maart 2012 (3-0 bij Arsenal in de achtste finale van de CL). HEENWEDSTRIJD IN DE TÜRK TELECOM ARENA: 1-1

Schalke 04 is bezig aan een sterke reeks Europese thuiswedstrijden. De Duitsers verloren maar twee van hun laatste zestien optredens op eigen veld (W11, G3, V2).

Schalke plaatste zich acht van de tien keer voor een volgende ronde van een Europa Cup-toernooi na een gelijkspel in de heenwedstrijd op vreemde bodem. Saillant genoeg was de uitslag bij de twee enige keren dat dat niet lukte 1-1, net als in de eerste wedstrijd tegen Galatasaray.

Galatasaray speelde in zijn Europa Cup-historie dertien uitwedstrijden tegen Duitse tegenstanders. Van die duels wonnen de Turken er vier, tegen vier gelijke spelen en vijf nederlagen.

Bij Galatasaray is Burak Yilmaz bezig aan een ongekend productief seizoen in Europa. De spits was in zeven Champions League-duels al goed voor zeven treffers, meer dan welke andere speler ook voor een Turkse club. Het vorige record stond op naam van Mário Jardel (zes goals voor Galatasaray in 2001/02).
Samenstelling: Ramon MinBron: UEFA

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen