Dost ontsnapt aan afgang, Leverkusen verslaat SC Freiburg

Bas Dost heeft zich met VfL Wolfsburg ten koste van FC Ingolstadt 04 geplaatst voor de volgende ronde in de strijd om de DFB Pokal. SC Freiburg verloor in eigen huis van Bayer Leverkusen.

VfL Wolfsburg - FC Ingolstadt 04 2-1
Invaller Ivica Olic heeft VfL Wolfsburg voor een afgang weten behoeden door de winnende treffer aan te tekenen tegen Tweede Bundesliga-club FC Ingolstadt 04. Lange tijd leek het duel in Wolfsburg uit te monden in een gelijkspel, maar de Kroaat besliste anders met zijn treffer vlak voor tijd.

Twee Brazilianen waren verantwoordelijk voor de overige twee doelpunten. Namens de bezoekers opende Caiuby in de eerste helft de score, terwijl Naldo na de rust de 1-1 voor zijn rekening nam. Wolfsburg had overigens een opvallende basisspeler. Bas Dost mocht voor het eerst sinds lange tijd weer starten bij de thuisclub.

De Nederlandse spits, die een half uur voor tijd werd vervangen door Olic, mocht in november drie keer het veld in als invaller na een slepende enkelblessure. Dost kwam dit seizoen niet veel in actie. Sinds begin augustus moest hij toekijken. Door de overwinning schaart Wolfsburg zich bij de laatste acht in het Duitse bekertoernooi.

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 1-2
Bayer Leverkusen heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de DFB Pokal. In en tegen Freiburg bepaalde Emre Can tien minuten voor tijd de eindstand op 1-2. Leverkusen stond na een minuut al op voorsprong dankzij een doelpunt van Robbie Kruse. Lang konden de bezoekers niet genieten. Ruim een kwartier na de openingstreffer tekende Matthias Ginter de gelijkmaker aan.