Invaller Ilicevic schiet ongeïnspireerd HSV naar laatste acht

Hamburger SV heeft zich ten koste van 1. FC Köln geplaatst voor de kwartfinales van de DFB Pokal. In Hamburg won de nummer elf van de Bundesliga dankzij invaller Ivo Ilicevic met 2-1 van de club uit de Tweede Bundesliga.

Zonder aanvoerder Rafael van de Vaart in de gelederen imponeerde HSV geen moment. De middenvelder leek zijn rentree te maken in de confronatie met 1. FC Köln, maar Van der Vaart achtte het te vroeg voor zijn comeback.

De 109-voudig international van Oranje liep op 19 november in de oefeninterland tegen Colombia een enkelblessure op. Van der Vaart trainde zondag weer mee met de groep, maar zet zijn zinnen op een rentree in de competitie tegen FC Augsburg, de tegenstander van aanstaande zaterdag.

Het gebrek aan creativiteit liet zich voelen, al creeërde de ploeg zonder Van der Vaart wel kleine kansen via Pierre-Michel Lasogga en Hakan Calhanoglu. Het duo had het vizier niet op scherp, waardoor de toeschouwers in de Imtech Arena moesten wachten tot vlak voor rust.

Op aangeven van gelegenheidsaanvoerder Marcell Jansen schoot Maximilian Beister zeer fraai de 1-0 tegen de touwen. De vleugelspeler volleerde de bal snoeihard vanaf de rand van het zestienmetergebied in de bovenhoek achter de verslagen doelman Timo Horn.

Na de onderbreking hadden Die Rothosen het beduidend zwaarder. De druk van de bezoekers nam toe, waar HSV amper iets tegenover stelde. De gelijkmaker viel al snel in de tweede helft. In de 54ste minuut tekende de Pool Adam Matuschyk aan voor de gelijkmaker, waardoor een nieuwe stunt in de maak leek.

In de vorige ronde schakelde de club van het tweede Duitse niveau al Bundesliga-club FSV Mainz (1-0) uit. Zover kwam het dit keer niet. Ilicevic bleek een gouden wissel van Van Marwijk. De Kroaat zorgde kort voor tijd voor de 2-1 eindstand, waardoor HSV zich mag opmaken voor de kwartfinales van de Duitse beker.