Punt HSV tegen Wolfsburg leidt tot ergernis bij Van Marwijk

Dat Hamburger SV er vrijdag niet in slaagde drie punten mee te nemen uit Wolfsburg, leidde tot ontevredenheid bij Bert van Marwijk. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal zag dat zijn ploeg enkele goede kansen onbenut liet en daardoor met 1-1 gelijkspeelde tegen VfL Wolfsburg.

Punt HSV tegen Wolfsburg leidt tot ergernis bij Van Marwijk

'Normaal gesproken moet je tevreden zijn als je tegen zo'n goede ploeg gelijkspeelt, maar nu kan ik me er alleen maar aan ergeren. Want ik denk dat Wolfsburg tevredener kan zijn met het punt dan wij. En dat zegt eigenlijk alles over deze wedstrijd', reageerde Van Marwijk na afloop van het derde gelijkspel onder zijn leiding.

'Op de openingsfase na speelden we erg goed en creëerden we veel en ook goede kansen', vervolgde Van Marwijk, die de dertigste minuut als kantelpunt in de wedstrijd beschouwde. 'Dat was het belangrijkste moment van de wedstrijd. Pierre-Michel Lasogga moet eigenlijk 2-0 maken, en vervolgens krijgt Wolfsburg in de tegenstoot een penalty.'

De van Hertha BSC gehuurde Pierre-Michel Lasogga is met acht goals clubtopscorer van HSV in de Bundesliga, maar juist zijn misser leidde tot ergernis bij Bert van Marwijk.
De van Hertha BSC gehuurde Pierre-Michel Lasogga is met acht goals clubtopscorer van HSV in de Bundesliga, maar juist zijn misser leidde tot ergernis bij Bert van Marwijk.

Dat Ricardo Rodríguez uit die strafschop tegenwicht bood aan de rake vrije trap van Hakan Calhanoglu, de vervanger van de geblesseerde Rafael van der Vaart, maakte ook van Wolfsburg-coach Dieter Hecking evenwel geen tevreden man. 'Het stoort mij ook dat we maar één punt hebben gepakt, want vooral vlak na rust kregen we voldoende kansen om de leiding te nemen.'

Toch erkende Hecking wel dat ook HSV aanspraak maakte op de overwinning. 'Daarna maakten we te veel fouten in de opbouw. Toen heeft HSV inderdaad goed gevoetbald en voor veel gevaar gezorgd. Er hing een doelpunt in de lucht. Dat laat voor mij zien dat we nog niet mogen gaan dromen over een hoge klassering. We moeten realistisch blijven in onze verwachtingen.'

Vooralsnog staat Wolfsburg er in de jacht op Europees voetbal van de twee clubs echter verreweg het beste voor. Met 23 punten bezet het na veertien duels de vijfde plaats. HSV heeft zeven punten minder en staat vooralsnog tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen