Hamburger SV verzuimt te winnen op bezoek in Wolfsburg

Bert van Marwijk blijft op drie competitiezeges staan als trainer van Hamburger SV. Tijdens het uitduel met VfL Wolfsburg lieten de bezoekers na om drie punten mee naar huis te nemen.

In de twintigste minuut kwam HSV - waar Rafael van der Vaart vanwege een enkelblessure nog ontbrak - op bizarre wijze op voorsprong in de Volkswagen-Arena. Een vrije trap van Hakan Calhanoglu belandde via de lat en het hoofd van doelman Diego Benaglio over de doellijn.

Pierre-Michel Lasogga - die al acht keer scoorde dit seizoen - kreeg na een half uur een niet te missen kans op 0-2, maar de van Hertha BSC gehuurde spits werkte de bal toch naast. Een dure misser, want een minuut later maakte Wolfsburg aan de ander kant gelijk. Na een overtreding van Heiko Westermann op Daniel Caligiuri gaf scheidsrechter Felix Brych een strafschop, die door Ricardo Rodríguez werd benut.

In de tweede helft was HSV de ploeg die aandrong en de beste kansen kreeg. Zo was Calhanoglu een kwartier voor dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn vrije trap werd door Benaglio knap gered. Tien minuten later - Bas Dost was inmiddels bij de thuisclub in het veld gekomen - kreeg ook Ivo Ilicevic een enorme kans, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor Hamburger SV van de elfde naar de tiende plaats stijgt. De ploeg van Van Marwijk heeft zestien punten uit veertien duels. VfL Wolfsburg heeft zeven punten meer en blijft vijfde staan in de Bundesliga.