Snel herstelde Van der Vaart slaat bekerduel HSV nog over

Sneller dan aanvankelijk verwacht heeft Rafael van der Vaart zijn gezicht weer laten zien op het trainingsveld van Hamburger SV. Maar zijn rentree laat nog op zich wachten.

Snel herstelde Van der Vaart slaat bekerduel HSV nog over

Van der Vaart (foto) werkte zondag bij Hamburger SV de groepstraining af. De aanvallende middenvelder zette daarmee een volgende stap op weg naar zijn rentree nadat hij op 19 november in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Colombia een enkelblessure had opgelopen.

Ondanks zijn voorspoedige herstel laat Van der Vaart het bekerduel met 1. FC Köln van dinsdag nog aan zich voorbij gaan. 'Het ging allemaal goed tijdens de training, maar het is nog te vroeg. Ik hoop er zaterdag weer bij te zijn tegen FC Augsburg.'

Een comeback is wel sneller dan verwacht. Onderzoek een dag na de interland tegen Colombia wees op een gescheurde binnenband en gedeeltelijk gescheurde buitenband in zijn rechterenkel. Volgens de artsen moest rekening worden gehouden met een herstelperiode van een maand, maar Van der Vaart maakt waarschijnlijk binnen drie weken zijn rentree.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen