Van der Vaart: 'Ik had geen enkele kans te ontsnappen'

Ondanks de diagnose betreffende gescheurde enkelbanden heeft Rafael van der Vaart goede hoop eerder terug te zijn bij Hamburger SV dan de artsen verwachten. 'Ik herstel namelijk snel.'

Van der Vaart: 'Ik had geen enkele kans te ontsnappen'

'Het is gewoon irritant. Zo'n stomme overtreding, en ook nog een van achteren. Ik had geen enkele kans te ontsnappen', zegt Van der Vaart tegen Bild over de actie van Abel Aguilar tijdens de oefeninterland tegen Colombia. De tackle betekende ook dat de aanvallende middenvelder voorlopig moet toekijken.

Van der Vaart besefte direct dat er was mis was en liet dat ook blijken door zijn gezicht te bedekken met zijn handen. 'Ik speel geen theater. Als ik zo reageer, dan is er wat ergs gebeurd. Ik ben niet verrast door de uitkomst van het onderzoek. Als je zo oud bent als ik, dan ken je je lichaam gewoon goed. Mij was meteen duidelijk dat er iets kapot was.'

Onderzoek wees woensdag uit dat er sprake is van een gescheurde binnenband en gedeeltelijk gescheurde buitenband in zijn rechterenkel. 'De artsen gaan uit van vier weken, maar misschien ben ik sneller terug binnen de lijnen. Ik herstel namelijk snel', aldus Van der Vaart.

Maar voorlopig moet hij zich schikken in de rol van toeschouwer. 'Ik kan nu helaas niets doen. Eerst moet de zwelling minder worden. Op dit moment zit ik vooral thuis op de bank. Ik kan er slecht tegen om toe te kijken. Ik zal zeker bij wedstrijden van HSV nerveus zijn, zit dan dicht tegen een hartaanval aan…', aldus de Oranje-international, die zondag het duel met Hannover 96 vanaf de tribune moet volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen