Van Marwijk ontevreden over HSV: 'Geluk dat we door zijn'

Hamburger SV plaatste zich dinsdagavond voor de kwartfinale van de DFB Pokal door een 2-1 overwinning op 1. FC Köln. Trainer Bert van Marwijk was logischerwijs blij met de zege, maar zag dat zijn team zich niet onderscheidde ten opzichte van de formatie uit de Tweede Bundesliga.

Zes minuten voor tijd worstelde HSV zich voorbij Köln, de koploper van de tweede divisie, dankzij een doelpunt van Ivo Ilicevic. 'Mijn complimenten aan de tegenstander', reageerde de Van Marwijk dan ook. 'Köln speelde uitstekend en liet zien dat het eigenlijk in de Bundesliga thuishoort.'

Over het spel van HSV was Van Marwijk minder positief. 'Onze opbouw verliep te langzaam, vooral in de eerste helft. Na rust ging het wat beter, maar door een enorme fout hielpen we onze tegenstander op 1-1. Vervolgens was de wedstrijd in balans en dus mogen we van geluk spreken dat we gewonnen hebben.'

'Excuses aan fans'
Terwijl HSV verder bekerde, zakte Schalke 04 voor eigen publiek volledig door zijn hoeven. Die Königsblauen werden in de eerste helft volledig overrompeld door 1899 Hoffenheim, dat met een 3-0 voorsprong ging rusten en die leidende positie niet meer uit handen gaf: 3-1. 'Mijn excuses aan onze fans', aldus trainer Jens Keller. 'Wat wij in de eerste helft hebben laten zien was beneden alle peil. Zo'n prestatie wil ik niet nog eens zien. We gaan deze wedstrijd intern bespreken, zodat het bij deze nederlaag blijft.'