Hoffenheim verrast Schalke, Dortmund maakt geen fout

1899 Hoffenheim heeft voor een verrassing gezorgd door Schalke 04 uit te schakelen in de achtste finales van de DFB Pokal. Borussia Dortmund maakte geen fout tegen 1. FC Saarbrücken.

Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 1-3
Hoffenheim heeft Schalke 04 in Gelsenkirchen getrakteerd op een pijnlijke nederlaag. De nummer veertien van Duitsland was nummer vijf Schalke de baas, waardoor het bekerseizoen voor Die Königsblauen in de achtste finales ten einde is.

Ruim een half uur had Hoffenheim nodig om de winst in de Veltins-Arena veilig te stellen. Doelpunten van Kai Herdling (links op de foto), Kevin Volland en de Braziliaan Roberto Firmino zorgden ervoor dat beide ploegen met een 0-3 tussenstand de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft deed Schalke, nog altijd zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, iets terug via oud-PSV'er Jefferson Farfán, maar verder dan 1-3 kwam de thuisploeg niet.

1. FC Saarbrücken - Borussia Dortmund 0-2
Derde Bundesliga-club 1. FC Saarbrücken slaagde er in de derde ronde van de Duitse beker niet in opnieuw te stunten. In eigen huis bleek verliezend Champions League-finalist Borussia Dortmund een maatje te groot.

In de eerste ronde zorgde 1. FC Saarbrücken nog voor sensatie door Werder Bremen (3-1) na verlenging uit te schakelen en in de tweede ronde won het nipt van Tweede Bundesliga-club SC Paderborn 07 (2-1). In het Ludwigspark mocht het even hopen op een stunt.

Julian Schieber opende na twintig de minuten de score, terwijl Jonas Hofmann na rust de wedstrijd in het slot gooide. Door de reguliere overwinning in Saarbrücken verzekerde Dortmund zich van een plaats bij de laatste acht in de Duitse beker.