Dost en co krijgen pak slaag: 'De slimste heeft gewonnen'

Reacties

Dankzij een zware thuisnederlaag tegen Napoli (1-4) kan VfL Wolfsburg de halve finale van de Europa League wel vergeten. De Duitsers concludeerden na een rampzalige avond evenwel met een wrang gevoel dat ze helemaal niet kansloos waren geweest.

Dost en co krijgen pak slaag: 'De slimste heeft gewonnen'

Door goals van Gonzalo Higuaín en Marek Hamsik stond het halverwege al 0-2, na rust deden Hamsik en Manolo Gabbiadini daar twee schepjes bovenop. Het was uiteindelijk Nicklas Bendtner, na een klein uur de vervanger van Bas Dost, die de uitslag een wat draaglijker aanzicht gaf: 1-4. Toch meenden Die Wölfen dat er meer in had gezeten.

'Ik wil Napoli feliciteren met hun beste wedstrijd sinds maanden, al kregen ze daarbij wel onze hulp ', sprak trainer Dieter Hecking na afloop op de persconferentie. 'Na de eerste goal misten we wat tactische slimheid: we gooiden de boel helemaal open. We hebben alvast kunnen beleven hoe het er volgend seizoen in de Champions League aan toe zal gaan', meende de coach van de nummer twee van de Bundesliga. 'Dit nog goedmaken in Napels? Dat zou historisch zijn, een wonder.'

Slim
Doelman Diego Benaglio zag vooral een effectief Napoli. 'Uit relatief weinig kansen hebben zij het optimale rendement behaald. 'Bij die eerste tegengoal waren wij niet slim genoeg, we maakten het ze te makkelijk. We gingen met z'n allen naar voren en dachten er geen moment meer aan dat er ook nog een return zou komen. Hoe dan ook moeten we ons in Italië wat beter presenteren.' Ook verdediger Naldo benoemde het verschil in gehaaidheid. 'De slimste ploeg heeft vanavond gewonnen', zag de Braziliaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.