VI Live: lees de belangrijkste Europa League-momenten terug

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: lees de belangrijkste Europa League-momenten terug

Hierbij is de VI Live voor vanavond afgesloten.

23.00 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Napoli kan zich al opmaken voor een plek in de halve finale van de Europa League na een ruime overwinning op bezoek bij VfL Wolfsburg, maar bij de overige drie kwartfinales ligt alles nog open. Jeremain Lens was trefzeker namens Dinamo Kiev.

Club Brugge - Dnjepr Dnjepropetrovsk 0-0
Dinamo Kiev - Fiorentina 1-1
Sevilla - Zenit Sint-Petersburg 2-1
VfL Wolfsburg - Napoli 1-4

22.55 uur: BABACAR MAAKT LAAT GELIJK
Wat een domper voor Dinamo Kiev, dat in de extra speeltijd de overwinning weggeeft. Fiorentina komt via Khouma Babacar op gelijke hoogte in Oekraïne.

22.48 uur: SEVILLA STELT ZEGE SEVILLA VEILIG
Het laatste kwartier wordt Zenit fataal. Invaller Denis Suárez velt met een fraaie volley het vonnis over de Russische topclub.

22.41 uur: BENDTNER REDT DE EER
Na een uitstekende actie van Ivan Perisic tikt Nicklas Bendtner van dichtbij binnen. VfL Wolfsburg kijkt echter nog wel tegen een 4-1 achterstand aan thuis tegen Napoli.

22.38 uur: GABBIADINI MAAKT 0-4
Napoli komt op een 4-0 voorsprong (!) tijdens het bezoek aan VfL Wolfsburg. Manolo Gabbiadini, kort daarvoor als invaller binnen de lijnen te komen, kopt raak.

22.35 uur: BACCA TREKT DE STAND GELIJK
Invaller Carlos Bacca knikt ruim een kwartier voor tijd raak. De Colombiaan begon op de bank met het oog op de Spaanse competitie, maar maakt na zijn entree wel het verschil.

22.25 uur: HAMSIK BESLIST HET TWEELUIK
Napoli komt op een 3-0 voorsprong tijdens het uitduel met VfL Wolfsburg via Marek Hamsik, die zijn tweede van de avond maakt. De ploeg van trainer Rafa Benítez lijkt al zeker van een plek in de halve finale van de Europa League.

22.19 uur: BENDTNER VOOR DOST
Waar een aanvaller erbij misschien logischer was, kiest trainer Dieter Hecking voor iets anders. Bas Dost moet het veld verlaten voor Nicklas Bendtner. De Nederlander wist opnieuw het net niet te vinden, al heeft hij ook geen opgelegde kans gekregen.

21.54 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Halverwege de heenwedstrijden in de kwartfinale van de Europa League staat Napoli er uistekend voor. VfL Wolfsburg zal er alles aan moeten doen om nog een goede uitgangspositie te verwerven voor de return volgende week in Italië.

Club Brugge - Dnjepr Dnjepropetrovsk 0-0
Dinamo Kiev - Fiorentina 1-0
Sevilla - Zenit Sint-Petersburg 0-1
VfL Wolfsburg - Napoli 0-2

21.41 uur: LENS LAAT DINAMO JUICHEN
Jeremain Lens zet Dynamo Kiev op voorsprong tegen Fiorentina! De voormalige aanvaller van onder meer AZ en PSV haalt uit van buiten het zestienmetergebied. De inzet van Lens wordt onderweg van richting veranderd waardoor doelman Neto volkomen kansloos is.

21.34 uur: GOAL ZENIT
Zenit Sint-Petersburg opent na een half uur de score in en tegen Sevilla. Alexander Ryazantsev komt op over de linkerkant en haalt tot twee keer toe verwoestend uit. Op de tweede poging van de Rus moet doelman Sergio Rico het antwoord schuldig blijven.

21.28 uur: HAMSIK VERDUBELT VOORSPRONG
Nog geen tien minuten na de discutabele openingstreffer van Gonzalo Higuaín maakt Marek Hamsik 0-2 op bezoek bij VfL Wolfsburg. Het Napoli van de jarige trainer Rafa Benítez zit op rozen tijdens de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League.

21.20 uur: HIGUAÍN OPENT DE SCORE
Het eerste doelpunt in de kwartfinale van de Europa League is een feit. Gonzalo Higuaín opent namens Napoli de score op bezoek bij VfL Wolfsburg. Het is een discutabele treffer, want bij de pass van Dries Mertens lijkt de Argentijn buitenspel te staan en hij lijkt ook nog eens hands te maken bij de aanname.

21.05 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
De kwartfinale van de Europa League is begonnen. Het eerste fluitsignaal heeft geklonken bij de volgende wedstrijden:

Club Brugge - Dnjepr Dnjepropetrovsk
Dinamo Kiev - Fiorentina
Sevilla - Zenit Sint-Petersburg
VfL Wolfsburg - Napoli

20.00 uur: OPSTELLINGEN DINAMO KIEV - FIORENTINA
Jeremain Lens is de derde Nederlander die donderdagavond in actie komt tijdens de heenwedstrijden in de kwartfinale van de Europa League. De aanvaller heeft een basisplaats bij Dinamo Kiev, dat het thuis opneemt tegen Fiorentina.

De opstellingen:
Dinamo Kiev: Shovkovskiy; Danilo Silva, Khacheridi, Dragovic, Antunes; Sydorchuk, Rybalka; Yarmolenko, Buyalskiy, Lens; Teodorczyk.
Fiorentina: Neto; Tomović, Savić, Rodríguez, Alonso; Fernández, Badelj, Borja Valero; Salah, Gomez, Joaquín.

20.30 uur: OPSTELLINGEN CLUB BRUGGE - DNJEPR DNJEPROPETROVSK
In het Jan Breydelstadion krijgt Club Brugge bezoek van Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in de achtste finale Ajax uitschakelde. Ex-Feyenoorder Ruud Vormer heeft een basisplaats bij de thuisclub en Stefano Denswil ontreekt, aangezien hij eerder dit seizoen al Europees in actie kwam namens Ajax.

De opstellingen:
Club Brugge: Ryan; De Fauw, Simons, Mechele, De Bock; Vormer, Silva, Vázquez; Refaelov, Oularé, Izquierdo.
Dnjepr Dnjepropetrovsk: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Luchkevych, Kankava, Fedorchuk, Konoplyanka; Rotan; Kalinić.

20.15 uur: OPSTELLINGEN SEVILLA - ZENIT SINT-PETERSBURG
Het is duidelijk dat Sevilla de Primera División belangrijker vindt dat de Europa League, want Carlos Bacca en Vitolo ontbreken tijdens het thuisduel met Zenit Sint-Petersburg in de kwartfinale van de Europa League. Kévin Gameiro en José Antonio Reyes zijn hun vervangers. Aan de kant van de Russen zijn Domenico Criscito, Danny en Hulk er niet bij vanwege een schorsing. Scheidsrechter in Sevilla is Bas Nijhuis.

De opstellingen:
Sevilla: Rico; Coke, Pareja, Kolo, Trémoulinas; Krycho, Iborra; Vidal, Banega, Reyes; Gameiro.
Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Luis Neto, Garay, Lombaerts, Anyukov; Javi García, Witsel; Shatov, Ryazantsev, Rodić; Rondón.

20.00 uur: OPSTELLINGEN VFL WOLFSBURG - NAPOLI
Over ruim een uur beginnen de vier kwartfinaleduels in de Europa League. In de Volkswagen Arena staat misschien wel de leukste wedstrijd op het programma: VfL Wolfsburg - Napoli. Aan de kant van de thuisclub begint Bas Dost in de basis, terwijl Jonathan De Guzman bij de bezoekers ook niet op de bank start.

De opstellingen:
VfL Wolfsburg: Benaglio; Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodríguez; Luiz Gustavo, Guilavogui; Caligiuri, De Bruyne, Schürrle; Dost.
Napoli: Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; López, Inler; Callejón, Hamsik, Mertens; Higuaín.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.