VI Vandaag: kwartfinales Europa League, vertrek Rutten

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: kwartfinales Europa League, vertrek Rutten

Kwartfinale Europa League van start

Vanavond staan de vier wedstrijden in de kwartfinale van de Europa League op het programma. Sevilla, in de poulefase de tegenstander van Feyenoord, neemt het in eigen huis op tegen PSV-beul Zenit Sint-Petersburg. Verder gaat Dnjepr Dnjepropetrovsk, in de vorige ronde te sterk voor Ajax, op bezoek bij Club Brugge, terwijl Dinamo Kiev en VfL Wolfsburg duelleren respectievelijk met Fiorentina en Napoli.

Vanavond ook de nodige Nederlanders in actie. Zo verdedigt Ruud Vormer (foto hierboven) de kleuren van Club Brugge dat Dnjepr Dnjepropetrovsk ontvangt. Dat geldt niet voor zijn landgenoot Stefano Denswil. De voormalige verdediger van Ajax is in de Belgische competitie een vaste waarde, maar niet speelgerechtigd voor de Europa League. Verder komen de Bas Dost (VfL Wolfsburg), Jeremain Lens (Dinamo Kiev) en Jonathan De Guzman (Napoli) mogelijk in actie.

Champions League

Uiteraard blikken we ook terug op de derde en vierde kwartfinale in de Champions League. Woensdag ging Bayern verrassend over de knie bij FC Porto (3-1), waar Bruno Martins Indi in de basis stond. De Duitsers mochten nog blij zijn dat doelman Manuel Neuer niet al vroeg met rood van het veld moest. Paris Saint-Germain werd thuis afgetroefd door Barcelona (1-3) dat in Luis Suarez een absolute uitblinker had. Jérémy Mathieu maakte nog een eigen goal na een harde inzet van Gregory van der Wiel, die zijn directe tegenstander Neymar het openingsdoelpunt zag maken. De return in Barcelona lijkt een formaliteit.

VI Premium:

Op VI Premium lees je vandaag weer de nodige verhalen uit VI nummer 16. Zo maakte verslaggever Freek Jansen een reportage over de val van De Graafschap, dat nog niet eens zeker is van deelname aan de nacompetitie. Dennis van Bergen bracht een bezoek aan de familie Van der Weg. Kenny van der Weg is namelijk de slechtste speler van de Eredivisie, volgens de cijfers van het VI Gillette Pro Klassement dan. De krachtpatser van NAC Breda zelf snapt niet waarop dat gebaseerd is.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 16 april in... 2009

Exact zes jaar geleden maakte Schalke 04 het vertrek van trainer Fred Rutten officieel bekend, al werd de Nederlander al in maart op non-actief gezet vanwege de teleurstellende resultaten. En dus eindigde zijn Duitse avontuur al na één seizoen. Een trend die hij later voort zou zetten. 'We hebben een oplossing gevonden waarvan beide partijen profiteren', meldde de voorzitter Josef Schnusenberg destijds. 'Voor Fred betekent het dat hij een nieuwe baan als coach kan oppakken.'

En die nieuwe club kwam al snel, want een dag later strikte PSV de oefenmeester met een driejarig contract. In Eindhoven was hij tot maart 2012 de eindverantwoordelijke. Zonder een prijs werd het contract van Rutten voortijdig ontbonden. Rutten maakte daarna de overstap naar Vitesse, maar vertrok al na een jaar uit Arnhem. Datzelfde scenario is dit seizoen aan de orde. Rutten begint in de zomer van 2014 aan zijn klus bij Feyenoord en houdt het na één seizoen alweer voor gezien.

Jarig

Rafael Benítez - coach Napoli (1960)
Andreas Granqvist - ex-middenvelder FC Groningen, FC Krasnodar (1985)
Henk Schouten - voormalig Oranje-international (1932)
Martin Dahlin - oud-international Zweden (1968)
Frederik Ljungberg - oud-speler Arsenal en Zweden (1977)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.