'Dortmund troeft Real af bij strijd om Zweeds toptalent'

Reacties

Borussia Dortmund heeft de zeventienjarige Alexander Isak zo goed als binnen, zo melden Duitse en Zweedse media. De spits komt voor bijna negen miljoen euro over van AIK Solna.

'Dortmund troeft Real af bij strijd om Zweeds toptalent'

Isak heeft volgens Kicker zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2022. Dickson Etuhu, onlangs bij AIK nog ploeggenoot van het wonderkind, leek het nieuws te bevestigen op zijn Instagram-account. De Nigeriaan plaatste een foto van Isak met een glimlachende Michael Zorc (sportief directeur bij Dortmund) en een contract.

De jonge Zweed trok anderhalve week geleden nog de aandacht van de mondiale voetbalwereld door zelfs Zlatan Ibrahimovic te overtreffen met het moment waarop hij zijn eerste goal maakte voor Zweden. De tiener scoorde in een oefenduel met Slowakije.

Talent
Het aantrekken van Isak past in de trend die zichtbaar is bij Dortmund, dat zich steeds meer lijkt te focussen op het aantrekken van toptalenten. Zo kwamen Ousmane Dembélé (19), Emre Mor (18) en Mikel Merino (20) vorige zomer naar het Signal Iduna Park. Eerstgenoemde maakt dit seizoen al grote indruk bij de huidige nummer vier van de Bundesliga.

Real Madrid zou eerder al met AIK Solna overeenstemming hebben bereikt over een transfer van Isak komende zomer, maar de voorkeur van de aanvaller gaat uit naar Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.