Dortmund maakt situatie Stevens en Stuttgart nijpender

Reacties

VfB Stuttgart heeft dan eindelijk het eigen publiek kunnen trakteren op doelpunten. Maar Borussia Dortmund scoorde meer en liet Huub Stevens daarmee weer achter met een kater (2-3).

Dortmund maakt situatie Stevens en Stuttgart nijpender

Stevens slaagde er vorig jaar in tien duels nog in VfB Stuttgart te behoeden voor degradatie, maar de Nederlandse trainer lijkt dat kunststukje dit jaar niet te kunnen herhalen. Bij zijn hernieuwde aanstelling in november had hij al gewaarschuwd voor de moeilijkheid.

Stevens krijgt zijn gelijk. Vooral het gebrek aan doelpunten heeft VfB Stuttgart tot nu zorgen gebracht. Tegen Borussia Dortmund slaagden Die Schwaben er dan eindelijk weer in te scoren op eigen veld na zes improductieve thuiswedstrijden. Maar het einde van de droogte was niet meer dan een schrale troost.

De goals van Florian Klein en Georg Niedermeier leverden namelijk niet de noodzakelijke punten op. Met de benutte strafschop van Klein – na een overtreding van Nuri Sahin op Georg Niedermeier – werd weliswaar de openingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang weggewerkt. Maar een sterker Dortmund had al snel een antwoord op de gelijkmaker van VfB Stuttgart. Ilkay Gündogan stelde orde op zaken.

Pas nadat Marco Reus de marge had verdubbeld, deed VfB Stuttgart via Niedermeier van zich spreken. Het was niet meer dan de aansluitingstreffer. De formatie van Stevens bleef achter met de teleurstelling en de vrees dat de concurrentie afstand zal nemen van de hekkensluiter.

Voor Borussia Dortmund zijn de perspectieven een stuk rooskleuriger. BVB, dat minder dan een maand geleden nog hekkensluiter was, heeft door de derde zege op rij weer zicht op Europees voetbal. Het gat naar de zesde plaats is zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.