Griepgolf teistert Dortmund voor duel met Stevens

Reacties

Waar aartsrivaal Schalke 04 zich voorbereidt op de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid, is het vizier van Borussia Dortmund alweer gericht op het belangrijke degradatieduel met VfB Stuttgart. Voorafgaand aan het bezoek van vrijdag aan de club van trainer Huub Stevens wordt de selectie van BVB geteisterd door een griepaanval.

Griepgolf teistert Dortmund voor duel met Stevens

Dat Erik Durm en Jakub Blaszczykowski daardoor op vrijdag niet kunnen afreizen naar Stuttgart valt nog te overzien, maar dat defensieleider Mats Hummels (foto) net als tegen FSV Mainz 05 (4-2) ontbreekt zou trainer Jürgen Klopp zwaarder vallen. 'Hij is nog steeds niet op de training verschenen', vertelt de coach van Dortmund woensdag op de clubwebsite.

Klopp acht het onwaarschijnlijk dat iemand van het zieke trio vrijdag alweer acte de présence geeft in Stuttgart. Met het oog op het mogelijke besmettingsgevaar heeft Dortmund voorzorgsmaatregelen genomen. 'De griep houdt hier echt huis. Erik is nu al twee weken ziek. We isoleren de jongens zo snel mogelijk', aldus Klopp.

Goed nieuws
In de jacht op de derde zege op rij kreeg Klopp op goed nieuws uit de ziekenboeg. Ciro Immobile is er in de heersende griepgolf genadig vanaf gekomen en traint inmiddels weer volledig mee. Bovendien kunnen de van schouder- en knieblessures herstelde sterkhouders Sebastian Kehl en Sven Bender mogelijk voor het eerst in 2015 hun opwachting maken.

Voor beide clubs zou de wedstrijd van vrijdag in de Mercedes Benz-Arena weleens cruciaal kunnen zijn in de strijd om lijfsbehoud. Dortmund kan de voorsprong op de nummers zestien en zeventien SC Freiburg en VfB Stuttgart (21 punten) vergroten tot vier punten, terwijl Stevens met hekkensluiter Stuttgart (18) juist hoopt het gat met die twee clubs te dichten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.