Dortmund boven rode streep na enerverende avond

Borussia Dortmund klimt langzaam maar zeker uit de gevarenzone van de Bundesliga. Het bezoekende FSV Mainz 05 bood knap partij, maar zag na het 4-2 verlies de geel-zwarten langszij komen in punten.

De 0-3 bij SC Freiburg en het nieuwe contract voor sterspeler Marco Reus (foto) zorgden deze week voor een positieve stemming bij Borussia Dortmund. Het bezoek van FSV Mainz 05 moest vrijdag dat optimisme verder ondersteunen.

Uiteindelijk gebeurde dat ook, maar daarvoor beleefde BVB wel een avond met uiteenlopende gevoelens. De ploeg van trainer Jürgen Klopp kreeg al in de eerste minuut een eerste tik toen Elkin Soto de score namens de gasten opende.

Ondanks verwoede pogingen van Dortmund hield Mainz stand tot de rust.  In de eerste tien minuten van de tweede helft had de thuisploeg wél succes. De gelijkmaker van Neven Subotic (kopbal) kreeg in de 55ste minuut en vervolg via Reus. Met Kevin Kampl als aangever bracht de international een ontlading teweeg, die twee minuten later alweer moest plaatsmaken voor teleurstelling.

Maar het antwoord op de 2-2 van Yunus Malli kwam in de laatste twintig minuten. Reus onderstreepte zijn rol als inspirator met een fraaie assist voor de 3-2 van Pierre-Emerick Aubameyang, die zeven minuten later de 4-2 van Nuri Sahin voorbereidde. Door de tweede zege op rij is Borussia Dortmund boven de rode streep gekomen. Het staat nu op de veertiende plaats, met hetzelfde aantal punten als Mainz, dat echter een iets beter doelsaldo heeft.