Keldering Mainz in Bundesliga komt trainer duur te staan

Reacties

Kasper Hjulmand moet ondanks een nog tot medio 2017 doorlopend contract alweer vertrekken bij FSV Mainz 05. De positie van de Deense trainer was niet langer houdbaar door de slechte resultaten van de laatste tijd.

Keldering Mainz in Bundesliga komt trainer duur te staan

Mainz eindigde afgelopen seizoen nog knap op de zevende plaats in de Duitse Bundesliga, maar moest daarna wel afscheid nemen van succescoach Thomas Tuchel. Met de van FC Nordsjælland overgekomen Hjulmand als diens opvolger verging het de club beduidend minder. Die Nullfünfer vlogen in het begin van dit seizoen al meteen uit zowel de Europa League als het Duitse bekertoernooi en staan inmiddels veertiende in de Bundesliga.

De 4-2 nederlaag bij Borussia Dortmund van afgelopen vrijdag bleek uiteindelijk de welbekende druppel. Mainz won slechts één van zijn laatste dertien competitiewedstrijden en zakte in vier maanden tijd van de derde naar de veertiende plaats. Het gat met SC Freiburg en Hertha BSC, de nummers zestien en zeventien, bedraagt nog slechts één punt.

Martin Schmidt, de trainer van de beloftenploeg, neemt de honneurs op de bank voorlopig waar. Komende zaterdag staat de belangrijke Rhein-Main-Derby tegen Eintracht Frankfurt op het programma. De opdracht is duidelijk, blijkt uit de woorden van manager Christian Heidel: 'Met al deze kwaliteit in onze spelersgroep mogen we níét degraderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.