Bezoekcijfers van Dortmund geven Stevens hoop

Reacties

Na de harde tik van vorige week tegen 1899 Hoffenheim moet hekkensluiter VfB Stuttgart succes boeken tegen Borussia Dortmund in de jacht op lijfsbehoud. Trainer Huub Stevens brengt goede statistieken mee.

Bezoekcijfers van Dortmund geven Stevens hoop

Stevens kruiste als trainer van Schalke 04, Hertha BSC en Hamburger SV 25 keer met Borussia Dortmund de degens, met elf zeges en zeven nederlagen als resultaat. Het is daarmee de club die hij het meest tegenover zich kreeg in zijn trainersloopbaan. Het bezoek van de Gelb-Schwarzen biedt vanuit historisch perspectief hoop voor de oud-international.

De dertien keer dat Stevens als gastheer fungeerde, leverde in meer dan de helft van de gevallen succes op. Zevenmaal mocht hij de felicitaties in ontvangst nemen, terwijl er drie keer geen winnaar was. Twee van de drie nederlagen waren wel de laatste twee keer dat Stevens bezoek kreeg van Borussia Dortmund, dat op 29 maart 2014 zegevierde bij Die Schwaben onder leiding van Stevens (1-3).

Tegen het opkrabbelende Dortmund is een succes nodig voor VfB Stuttgart, dat vorige week een harde klap te verwerken kreeg. In de laatste minuut glipte bij 1899 Hoffenheim een puntje door de vingers, waardoor het als hekkensluiter op bezoek gaat in Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.