Doodse stilte bij Feyenoord op Deadline Day

Reacties

De rust bij Feyenoord is bijna onwerkelijk. Al voor de eerste competitiewedstrijd was de selectie rond. De enige gekte bij Feyenoord vandaag is die van journalisten, die bellen of er nog wat gaat gebeuren.

Doodse stilte bij Feyenoord op Deadline Day

Technisch directeur Martin van Geel  besloot al eerder deze week pas naar buiten te treden mocht er alsnog een verrassende koper komen. Maar woensdagmiddag was alles eigenlijk nog steeds klip en klaar, Feyenoord heeft de selectie rond. Niemand heeft zich gemeld voor een speler.

De kans dat een club zich nu nog even komt melden, lijkt zelfs in het  steeds hectischer wordende geweld van de deadlinedag vrijwel onmogelijk. Afgelopen zomer kocht de club alleen de Deense international Nicolai Jørgensen voor drieënhalf miljoen euro. Dat was meteen het complete transferbedrag dat de kampioenskandidaat besteedde.

De belangrijkste versterkingen kwamen eigenlijk allemaal zonder dat Feyenoord daarvoor transfergeld hoefde te betalen. Tonny Vilhena tekende onverwacht alsnog bij, huurling Lucas Woudenberg mocht na een succesvolle stage bij NEC terugkeren naar De Kuip, De Witte Keniaan is intussen een revelatie op de linksachterpositie. International Steven Berghuis leverde zelf een boel geld in om op huurbasis bij Feyenoord te spelen, terwijl doelman Brad Jones in een bliksemtransfer gratis en voor niets als vervanger van de geblesseerd geraakte Kenneth Vermeer naar Rotterdam kwam.

Van Geel kan dan ook tevreden zijn. Het elftal dat afgelopen zaterdag tegen Excelsior voor de vierde keer op rij won, heeft nog geen tien miljoen euro gekost. Dat is minder dan Ajax bijvoorbeeld voor Hakim Ziyech betaalde.  Overigens ook een speler die bijna in De Kuip had gespeeld, maar daar stak FC Twente toen een stokje voor. De club overtrad lachend de regels van de KNVB en betaalde daar destijds een kleine boete voor.

Voor de rest van deze deadline dag kunt u de volgende quote Van Geel  de komende uren knippen en plakken. 'Wij willen absoluut niemand verkopen, wij willen met deze selectie mooie dingen laten zien.'

Bekijk welke transfers Feyenoord deze zomer deed in het transferdossier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.