Feyenoord heeft Berghuis definitief binnen

Reacties

Feyenoord heeft de komst van Steven Berghuis afgerond. De aanvaller, die vanochtend al zijn medische keuring onderging, komt op huurbasis over van Watford en sluit direct aan bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord heeft Berghuis definitief binnen

De 24-jarige Berghuis is de beoogde rechtsbuiten van Feyenoord dit seizoen. In de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-1) kreeg Jens Toornstra de kans op die positie. Bilal Basaçikoglu is het alternatief voor die plek.

Berghuis stapte in de zomer van 2015 over van AZ naar Watford, dat toen 6,5 miljoen euro voor hem op tafel legde. Vorig seizoen kwam hij evenwel maar tot negen competitieduels voor Watford, waarvan ook nog eens allemaal invalbeurten. Om die reden stond de dribbelaar direct open voor een tijdelijk vertrek uit Engeland en leverde qua salaris zelfs fors in om een transfer naar Feyenoord mogelijk te maken.

De komst van de Oranje-international leek in eerste instantie onhaalbaar voor de Rotterdammers, maar door de bereidwilligheid van Berghuis zijn alle partijen toch tot elkaar gekomen.

De komst van Berghuis betekent niet dat Edison Flores helemaal geen optie meer is. De aanvaller, die zondag door technisch directeur Martin van Geel werd bekeken in Peru, komt echter pas concreet in beeld wanneer Toornstra of Basaçikoglu nog vertrekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.