Doelpunt De Jong goed voor winst Gladbach in Frankfurt

Een doelpunt van Luuk de Jong was voor Borussia Mönchengladbach voldoende om de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt te winnen: 0-1. Het was de vierde competitietreffer van De Jong in dienst van Gladbach.

Hoewel Frankfurt vierde staat, steekt de ploeg van trainer Armin Veh na de winterstop niet in goede vorm. In de afgelopen drie wedstrijden maakten Die Adler geen enkel doelpunt. Ook tegen Gladbach lukte dat niet. Die Fohlen hadden hun zaakjes achterin goed op orde en gaven maar weinig kansen weg.

Frankfurt was echter niet in staat Gladbach van scoren af te houden. In de 22ste minuut sloeg De Jong bij een hoekschop toe. Nadat Thorben Marx de corner bij de eerste paal had verlengd, kopte de 22-jarige aanvaller van dichtbij de openingstreffer binnen.

Ondanks verwoede pogingen van Frankfurt bleef Gladbach ook in de tweede helft overeind. Het elftal van trainer Lucien Favre boekte daardoor de eerste uitzege in de Bundesliga sinds 11 november. Het levert een zesde plaats op. Frankfurt staat met twee punten meer nog altijd vierde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.