Improductief Frankfurt ook tegen Freiburg niet trefzeker

Eintracht Frankfurt heeft in de uitwedstrijd bij SC Freiburg opnieuw geen doelpunt kunnen maken. Desondanks hield de ploeg van trainer Armin Veh een punt over aan het uitduel met de directe concurrent in de strijd om Europees voetbal.

Frankfurt presteert dit seizoen uitstekend en staat mede dankzij de twaalf doelpunten van clubtopscorer Alexander Meier op de vierde plaats. De laatste drie wedstrijden kon Frankfurt echter geen goal meer maken. Op 2 februari was Srdjan Lakic voor het laatst trefzeker in het uitduel met Hamburger SV (2-0 winst).

Hoewel Frankfurt in de eerste helft het initiatief nam, leverde dat geen treffers op. Na rust was Freiburg de betere ploeg, maar Stefano Celozzi stond een doelpunt tot twee keer toe in de weg door kopballen van Jan Rosenthal en Matthias Ginter (op de foto in duel met Meier) van de lijn te halen.

Het 0-0 gelijkspel levert beide subtoppers weinig op. Frankfurt blijft vierde maar verliest met 38 punten mogelijk de aansluiting op Bayer Leverkusen, dat 41 punten heeft en dit weekend nog in actie komt. Nummer vijf Freiburg loopt het risico dat HSV en FSV Mainz 05 later dit weekend langszij komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.