Doellijntechnologie helpt Stam aan eerste Championship-zege

Reading heeft dinsdag met hulp van doellijntechnologie de eerste zege van het Championship-seizoen in de wacht gesleept. In het Madejski Stadion was het elftal van Jaap Stam met 2-1 te sterk voor Aston Villa.

Voor de eerste keer op het terrein van Reading werd er gebruikgemaakt van doellijntechnologie: Adrian Popa doorbrak met een van richting veranderde voorzet de brilstand die in de gezapige eerste helft was blijven staan. De buitenspeler zag hoe Aston Villa-doelman Sam Johnstone niet kon voorkomen hoe de bal via Glenn Whelan over de lijn ging. Dat werd vervolgens keurig bevestigd door de technologie, die dit seizoen bij elke wedstrijd in het Championship aanwezig is.

Zeven minuten later keek de ploeg van captain John Terry alweer tegen een grotere achterstand aan, toen Modou Barrow vlak voor de lijn het laatste zetje gaf. Hoewel Conor Hourihane nog laat de aansluitingstreffer maakte, boekten Stam en zijn mannen de eerste overwinning van het seizoen na een nederlaag tegen Queens Park Rangers (2-0) en een remise tegen Fulham (1-1). Aston Villa pakte pas één punt uit drie duels.

Overigens liet Stam de kersverse aanwinst Leandro Bacuna de hele wedstrijd op de bank, waardoor de vleugelverdediger annex middenvelder niet debuteerde tegen de club waarvan hij juist overkwam. Joey van den Berg, Pelle Clement (beiden aan de aftrap) en invaller Roy Beerens kwamen wel in actie.