Stam plukt Bacuna weg bij Aston Villa en bezorgt Groningen extraatje

Reacties

Leandro Bacuna gaat aan de slag bij Reading. De flankspeler annex middenvelder komt over van Aston Villa en tekent een contract voor vier seizoenen bij de club van manager Jaap Stam.

Stam plukt Bacuna weg bij Aston Villa en bezorgt Groningen extraatje

'Leandro is een speler die we al een tijd volgden', aldus Stam op de clubsite. 'Hij heeft veel in de Premier League gespeeld en betekent een kwaliteitsinjectie. Hij is een type speler dat op verschillende posities kan spelen: achterin, op het middenveld, soms zelfs als buitenspeler. Hij heeft de juiste mentaliteit en wil altijd vooruit spelen; dat zijn de spelers die wij willen hebben.'

Hoeveel Reading betaalt aan competitiegenoot Aston Villa is niet bekend. Bacuna had nog een contract tot medio 2020 in Birmingham. De verkoop is ook een financiële meevaller voor FC Groningen, dat een doorverkooppercentage afdwong bij Villa toen Bacuna in 2013 naar Engeland vertrok.

Mogelijk maakt Bacuna dinsdag al zijn debuut tijdens een pikant duel. Dan wacht voor Reading in eigen huis namelijk de confrontatie in de competitie met zijn oude werkgever.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.