Stam en De Roon beginnen met verlies aan Championship

Reading is zaterdag met een nederlaag begonnen aan het seizoen in het Championship. De formatie van manager Jaap Stam boog in Londen met 2-0 het hoofd voor Queens Park Rangers.

Conor Washington was de grote man bij de thuisploeg. De international van Noord-Ierland opende halverwege de eerste helft de score en tilde de marge in de 59ste minuut naar twee door een strafschop te verzilveren. Als gevolg van een rode kaart van Tiago Ilori speelde Reading ruim dertig minuten met tien man.

Bij Reading had aanwinst Pelle Clement een basisplaats. De voormalig Ajacied werd aan het begin van de tweede helft gewisseld. Vanwege fysiek malheur schitterden Joey van den Berg en Roy Beerens door afwezigheid.

Reading liep vorig seizoen promotie naar de Premier League nipt mis. Stam en consorten verloren in de finale van de play-offs na een strafschoppenserie van Huddersfield Town.

Degradant Middlesbrough ging eveneens onderuit. Met Marten de Roon in de gelederen bleek Wolverhampton Wanderers met 1-0 te sterk. Florian Jozefzoon leed met Brentford ook een nederlaag; Sheffield United triomfeerde met 1-0. Sheffield Wednesday, met Glenn Loovens in actie, verloor met diezelfde cijfers van Preston North End. Het Norwich City van Yanic Wildschut speelde gelijk tegen Fulham: 1-1.

Vrijdag speelde Sunderland met 1-1 gelijk tegen Derby County.