Dnjepr heeft aan minimale zege op Napoli genoeg voor finale

Reacties

Dnjepr Dnjepropetrovsk is verrassend doorgedrongen tot de finale in de Europa League. De Oekraïners hadden in eigen land aan een treffer tegen Napoli genoeg: 1-0.

Dnjepr heeft aan minimale zege op Napoli genoeg voor finale

Napoli had in de eerste helft een overwicht, maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Gonzalo Higuaín was met een doorkopbal nog het gevaarlijst, maar de Oekraïense muur was net als in de vorige vier thuiswedstrijden van Dnjepr niet te slechten. En aan de overkant was de thuisclub bij tegenstoten levensgevaarlijk, zo moest Mariano Andujar zich strekken op een gekruld schot van Yevhen Seleznyov.

Gesteund door het massaal opgekomen publiek in Kiev, waar het duel wegens veiligheidsoverwegingen werd gespeeld, deelde Dnjepr ook in de tweede helft de eerste plaagstoten uit. Zo hobbelde een schotje van Valeriy Luchkevych voorlangs. Maar een paar minuten later was het wel raak. Het was architect Yevheniy Konoplyanka met de voorzet, die door Seleznyov werd binnen geknikt (1-0).

Ruimte
Napoli, nog altijd zonder de geblesseerde Jonathan De Guzman, had nog ruim een halfuur om die situatie weg te zetten. Een treffer volstond al om een verlenging af te dwingen. Invaller Dries Mertens liet zich al meteen gelden met een hard schot en Higuaín leek na wat gerommel in de zestien te gaan scoren. Maar de tijd tikte weg en achterin bij de Italianen ontstond er steeds meer ruimte.

Invaller Nikola Kalinic kreeg in de slotfase een grote kans op 2-0 en Matheus raakte zelfs de lat. Maar die 1-0 volstond uiteindelijk ook voor Dnjepr, dat in de strijd om de laatste acht nog te sterk was voor Ajax. In de finale, op 27 mei in Warschau, treft de club nu titelverdediger Sevilla. Shakhtar Donetsk was in 2009 de laatste club uit Oekraïne die de eindstrijd in de Europa League, dat destijds nog de UEFA Cup heette, haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.