Woede bij Napoli na cruciale fout scheidsrechter

Napoli richtte zijn woede op scheidsrechter Svein Oddvar Moen en diens assistenten. Ook trainer Rafael Benítez sprak over een 'grote fout' maar keek meer vooruit naar de tweede halve finale tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League. 'We moeten niet te veel klagen.'

Moen keurde tien minuten voor tijd de 1-1 goed, terwijl de televisiebeelden bevestigden dat doelpuntenmaker Yevhen Seleznyov had moeten worden teruggefloten wegens buitenspel.

'Ik ben woest. Deze scheidsrechter was compleet ongeschikt voor een halve finale. Michel Platini (voorzitter UEFA, red.) heeft een dramatische indruk gemaakt', zei Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis direct na de halve finale (1-1). 'Misschien heeft hij de dag van zijn leven  gehad, misschien is het beter dat hij vertrekt. Maar het is onacceptabel dat je een toernooi organiseert zonder dat je kan garanderen dat een scheidsrechter van niveau fluit.'

Napoli-trainer Rafael Benítez ging niet zover als de voorzitter, maar kon er evenmin bij dat op dit niveau zo'n doelpunt werd goedgekeurd. 'Het was een grote fout, dat hebben we allemaal kunnen zien. Het heeft de wedstrijd beïnvloed.''

De Spanjaard wilde zich niet blind staren op de arbitrale fout. 'We moeten kijken naar ons sterke optreden in de tweede helft. We hebben veel gecreëerd, maar de kansen niet benut. We moeten niet te veel klagen, we moeten ons richten op Kiev', verwees Benítez naar de return over een week.