Dicht Keylor Navas het lek bij Liverpool?

Reacties

In de rubriek Transferzomer blikt Voetbal International vooruit op de transferplannen van Europese topclubs. In deze editie Liverpool. Wat heeft de gevallen grootmacht nodig om weer titelkandidaat te worden?

Dicht Keylor Navas het lek bij Liverpool?

Stand van zaken
Liverpool heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. In 2014 eindigde de club kort achter kampioen Manchester City, maar afgelopen jaargang strandde Liverpool op de zesde plaats met 25 punten minder dan kampioen Chelsea. Ook kwam de club niet verder dan de groepsfase van de Champions League.

Daarom is manager Brendan Rodgers al vroeg aan de slag gegaan om zijn selectie te versterken. De Braziliaanse dribbelaar Roberto Firmino (1899 Hoffenheim, foto onder) geldt als belangrijkste aanwinst. Ook spits Danny Ings (Burnley), middenvelder James Milner (Man City) en doelman Adam Bogdan (Bolton Wanderers) zijn al ingelijfd. Verder is de club zeker van de komst van Divock Origi, die vorig seizoen werd uitgeleend aan Lille. Joe Gomez (Charlton Athletic) lijkt een aankoop voor de toekomst. Clublegende Steven Gerrard heeft Liverpool verlaten voor een avontuur bij Los Angeles Galaxy. Glen Johnson kreeg geen nieuw contract, terwijl Iago Aspas is verkocht aan Sevilla.

Sterke en zwakke punten
Rodgers laat Liverpool vermoedelijk ook volgend seizoen in een 3-4-2-1-tactiek spelen, waarbij de buitenste middenvelders bij balverlies vleugelverdedigers worden. De voorste drie posities zijn heel behoorlijk bezet, met Daniel Sturridge en Origi als kandidaten voor de plek van spits. Firmino en Philippe Coutinho lijken kort daarachter te gaan spelen. Jordan Henderson is zeker van een basisplek centraal op het middenveld, dat in defensief opzicht mager bezet lijkt. Op beide flanken kan Rodgers per wedstrijd kiezen voor een verdedigend (Alberto Moreno, Jon Flanagan en José Enrique) of aanvallend accent (Lazar Markovic, Jordon Ibe, Adam Lallana). Milner kan zowel centraal als op de flanken uit de voeten.

Rodgers wil Liverpool op balbezit laten spelen, maar het is de vraag in hoeverre centrumverdedigers Kolo Touré, Moussa Sakho, Dejan Lovren en Martin Skrtel geschikt zijn voor die tactiek. Emre Can is dat in elk geval wel. Verder lijkt de komst van een nieuwe doelman geen overbodige luxe, aangezien Simon Mignolet vorig seizoen een slechte indruk achterliet.

Wie worden genoemd
In bovenstaande beschouwing is Raheem Sterling (foto onder) buiten beschouwing gelaten. Het staat namelijk zo goed als vast dat het toptalent deze zomer vertrekt uit Liverpool. Hij weigert zijn contract te verlengen en staat volgens Engelse media op de verlanglijstjes van Arsenal, Chelsea, Manchester City en Real Madrid. Fabio Borini, Rickie Lambert, Mario Balotelli en Sebastian Coates mogen bij een goed bod ook weg.

Ondanks het doen van enkele aankopen lijkt Liverpool nog niet klaar op de transfermarkt. Doelman Keylor Navas van Real Madrid wordt aan een transfer naar The Reds gelinkt, evenals centrumverdediger Marc Bartra van Barcelona. Arda Turan (Atlético Madrid) zou ook in beeld zijn, evenals spitsen Christian Benteke (Aston Villa) en Carlos Bacca (Sevilla).

Analyse
Een nieuwe doelman is noodzaak voor Liverpool. Mignolet was afgelopen seizoen een van de zwakke schakels bij de club, die mede daardoor bijna evenveel doelpunten (48) incasseerde als degradanten Hull City (51) en Burnley (53). Navas, aan wie Liverpool al gelinkt wordt, zou een uitstekende keuze zijn. Hij bezit uitstekende reflexen en is wendbaar en snel. Daardoor kan de verdediging van Liverpool hoger spelen dan afgelopen seizoen, omdat Navas in staat is steekpasses onschadelijk te maken door zijn doel uit te komen.

Een nieuwe centrumverdediger is ook geen overbodige luxe. Rodgers wil dat zijn centrale verdedigers een belangrijke rol spelen in de opbouw. Van de verdedigers die Liverpool nu bezit, is alleen Can daarvoor geschikt. Skrtel, Sakho, Touré en Lovren zijn namelijk meer stoppers van de oude stempel. Bartra (foto boven) zou Liverpool in dat opzicht kunnen versterken. Een balafpakker op het middenveld heeft Liverpool ook hard nodig. Radja Nainggolan is een perfecte kandidaat voor die rol. Hij bezit een uitstekende tackle en is sterk in de duels, maar is tegelijkertijd ook technisch vaardig. Het is echter de vraag of hij Champions League-voetbal met AS Roma wil inruilen voor Europa League op Anfield.

Hoe denk jij over de transferzomer van Liverpool? Welke spelers zijn volgens jou rijp voor vervanging, en wie moeten er worden aangetrokken? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.