Destro schiet Roma langs Cagliari, Fiorentina stevig vierde

AS Roma heeft opnieuw gewonnen in de Serie A. Op bezoek bij Cagliari boekten de Romeinen een eenvoudige overwinning. Fiorentina was in eigen huis te sterk voor Udinese.

Cagliari - AS Roma 1-3
AS Roma deed wat het moest doen op bezoek bij Cagliari: winnen. In een amper gevuld Stadio Sant'Elia boekten de Romeinen de vijfde competitiezege op rij en nadert koploper Juventus, dat maandag aantreedt tegen Livorno, op vijf punten. In Cagliari kroonde Mattia Destro (foto) zich tot matchwinner door alle drie de treffers voor zijn rekening te nemen. Het was zijn eerste hattrick in zijn loopbaan.

De aanvaller van Roma rukte na ruim een half uur op vanaf de middenlijn en bediende de meegelopen Gervinho op maat. De ex-speler van Arsenal faalde in eerste instantie maar kon daarna wel terugleggen op Destro: 1-0. Diezelfde Destro maakte in de tweede helft een einde aan alle onzekerheid door de tweede en de derde treffer van de middag aan te tekenen.

Namens de thuisploeg redde Mauricio Pinilla in de slotafse de eer door vanaf elf meter de eindstand te bepalen. Door de ruime overwinning slaat nummer twee AS Roma een gat van twaalf punten met achtervolger Napoli, dat later deze zondag op bezoek gaat bij Parma.

Fiorentina - Udinese 2-1
Fiorentina heeft de vierde plaats in de Serie A steviger in handen gekregen. In eigen huis won Fiorentina met 2-1 van Udinese. Het gat met Internazionale, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen Bologna, loopt daardoor op naar vijf punten. Fiorentina moet bij de eerste vijf eindigen om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De achterstand van nummer zes Lazio is zeven punten.

Fiorentina bleef in zijn laatste twee wedstrijden zonder zege en kon thuis tegen Udinese dus wel een overwinning gebruiken. De Colombiaan Juan Cuadrado hielp de thuisploeg over het dode punt door in de 25ste minuut de 1-0 te maken. Met een strafschop verdubbelde Gonzalo Rodríguez de marge, waarna Bruno Fernandes acht minuten voor tijd de eindstand op 2-1 bepaalde.