Roma vaster op tweede plaats ten koste van Parma

AS Roma boekte een moeiteloze overwinning op subtopper Parma: 4-2. Door de overwinning slaan de Giallorossi een fors gat met Napoli en is kwalificatie voor de Champions League een stap dichterbij.

Het treffen tussen Roma en Parma begon in de achtste minuut, want op dat moment werd het duel op 2 februari gestaakt vanwege hevige regenval. Roma kwam razendsnel op voorsprong. Gervinho rondde in de dertiende minuut van dichtbij af op aangeven van Francesco Totti.

Afriyie Acquah hielp Parma drie minuten later langszij, maar van een gelijke stand was niet lang sprake. Totti maakte namelijk al in de zestiende minuut de 2-1, met een kiezelhard schot vanaf twaalf meter. Miralem Pjanic nam negen minuten na rust de 3-1 voor zijn rekening. De jarige Bosniër trof doel na een afgeslagen schot van Gervinho. Rodrigo Taddei maakte in de 81ste minuut de vierde Romeinse treffer, waarna Jonathan Biabiany de eindstand namens Parma op 4-2 bepaalde.

Door de overwinning slaat nummer twee Roma een gat van negen punten met achtervolger Napoli. Het verschil met koploper Juventus bedraagt acht punten.