Deschamps wacht af, maar gaat Ribéry niet overhalen

Reacties

In navolging van bondsvoorzitter Noël Le Graët heeft ook de Franse bondscoach Didier Deschamps nog niet definitief een streep gezet door de naam van Franck Ribéry. De 81-voudige international maakte ruim een week geleden bekend te stoppen bij Les Bleus.

Deschamps wacht af, maar gaat Ribéry niet overhalen

De 31-jarige speler van Bayern München liet weten meer tijd te willen besteden aan zijn familie en zich te willen concentreren op zijn werk bij Bayern. 'Zo'n beslissing kan niet definitief zijn, die kan hij niet in zijn eentje nemen. Ook de bondscoach heeft hier een stem in. Ik ben ervan overtuigd dat hij opnieuw over zijn besluit zal nadenken als hij weer helemaal in vorm is', was de reactie van Le Graët.

In het Franse L'Équipe laat nu ook Deschamps weten dat hij de vedette nog niet helemaal uit het hoofd heeft gezet. 'Het is zijn keuze en die heb ik voor kennisgeving aangenomen. Maar we hebben nog twee jaar...' Deschamps doelt daarmee op het EK van 2016. Het feit dat dat toernooi uitgerekend in Frankrijk gespeeld gaat worden, zou Ribéry wel eens van gedachten kunnen doen veranderen, denkt hij.

'Hij heeft nu het gevoel dat dit een goede keuze is. Maar dat kan morgen anders zijn, of overmorgen. En misschien verandert er wel helemaal niets', aldus Deschamps, die tevens verwijst naar het verleden. 'Er zijn meer spelers geweest, en niet de minsten, die terugkeerden na te zijn gestopt. Zizou hield het na het EK van 2004 bijvoorbeeld voor gezien, maar kwam in 2005 weer terug', aldus Deschamps over Zinedine Zidane.

De keuzeheer wacht zodoende rustig af. 'Mocht hij zijn besluit terugdraaien, dan ga ik de situatie opnieuw bekijken. Is het voor Franck goed om hem weer op te roepen? Is het goed voor de ploeg? Als het moet, kan ik daarin radicaal zijn', waarschuwt Deschamps alvast dat het geen uitgemaakte zaak is dat Ribéry in dat geval per definitie terugkeert. Momenteel zal de bondscoach echter geen pogingen ondernemen om Ribéry over te halen. 'Waarom zou ik iemand kiezen die er zélf voor kiest om niet meer te komen?', vraagt hij zich af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.