Ook Abidal trekt deur naar Franse nationale ploeg dicht

Reacties

In navolging van Samir Nasri en Franck Ribéry heeft ook Éric Abidal een punt gezet achter zijn interlandloopbaan voor Frankrijk. De 34-jarige verdediger, bij Olympiakos Piraeus sinds kort ploeggenoot van Ibrahim Afellay, is niet meer beschikbaar voor Les Bleus.

Ook Abidal trekt deur naar Franse nationale ploeg dicht

'Het is tijd om die deur dicht te trekken', vertelde Abidal woensdagavond in een interview met een Catalaans radiostation. De 67-voudige international doet dat mede uit teleurstelling. Bondscoach Didier Deschamps nam hem op in zijn voorselectie voor het WK, maar de naar Olympiakos vertrokken verdediger mocht uiteindelijk niet mee naar Brazilië.

En dat steekt. 'Dat ik niet mocht deelnemen aan het WK, was voor mij een teleurstelling. Ik had graag afscheid willen nemen met een hoogtepunt. Nu is dat boek voor mij gesloten', aldus Abidal, die na het herstel van zijn levertransplantatie op meer had gehoopt. 'Ik heb er enorm hard voor gewerkt om Frankrijk vaarwel te zeggen op het WK, maar het mocht helaas niet zo zijn.'

En dus ziet Deschamps in één week tijd dat drie gerenommeerde spelers zich afmelden voor Les Bleus. In het geval van Abidal komt het afscheid evenwel niet als een grote verrassing. De ex-speler van Olympique Lyon en Barcelona wordt volgende maand 35 en verloor vorig seizoen, hoewel hij zich knap terugvocht van een levertumor, zijn basisplaats bij AS Monaco. Daarop vertrok hij naar Olympiakos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.