Nasri stopt als international: 'Ik ben niet gelukkig'

Reacties

Samir Nasri heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandcarrière. Tenminste, de Franse aanvaller van Manchester City speelt niet langer voor Les Bleus zolang bondscoach Didier Deschamps aan het roer staat.

Nasri stopt als international: 'Ik ben niet gelukkig'

'Ik wil daar niet meer bij zijn. Ik ben niet gelukkig in het Franse team', zegt Nasri in gesprek met The Guardian. 'En laten we eerlijk zijn. Zolang Deschamps de bondscoach is zal ik geen eerlijke kans meer krijgen na alles dat er is gebeurd.'

'Maar het heeft niet alleen met Deschamps te maken. Hij heeft een keuze gemaakt die volgens hem het beste was voor het team. En die begreep ik wel. Het is niet alleen Deschamps, maar alles rondom de ploeg', legt Nasri uit.

De aanvaller van Manchester City werd buiten de WK-selectie gelaten van deze zomer. Nasri geldt als een enfant terrible en werd, na de wanvertoning van Frankrijk tijdens het EK in 2012, om die reden buiten de groep gelaten. Deschamps koos voor eensgezinsheid binnen zijn selectie en dat ging ten koste van Nasri.

Het was niet zijn eerste WK die hij noodgedwongen aan zich voorbij moest laten gaan. Bondscoach Raymond Domenech hield hem tijdens het WK in 2010 ook buiten de selectie. Daarmee blijft het aantal interlands van Nasri voorlopig staan op 41. Een terugkeer sluit Nasri niet helemaal uit.

'Ik zou dolgraag het EK van 2016 in eigen land spelen, maar het Franse elftal maakt mij op dit moment niet gelukkig', stelt Nasri andermaal. 'Iedere keer zijn er problemen als ik bij de selectie zit. Er wordt negatief geschreven over mij. Daar heeft mijn familie last van en ik wil hen geen pijn doen. Daarom heb ik besloten te stoppen als international.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.