Ribéry moet terugkeer in Bundesliga uitstellen

Reacties

Franck Ribéry leek na een korte revalidatieperiode op weg naar zijn rentree. Die kwam er ook al, in het oefenduel met Guadalajara, maar zijn terugkeer in de Bundesliga met Bayern München laat nog even op zich wachten. Hij wordt voor de eerste competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg sowieso buiten de selectie gelaten door Pep Guardiola.

Ribéry moet terugkeer in Bundesliga uitstellen

De Fransman moest het afgelopen WK al aan zich voorbij laten gaan wegens een rugblessure. Daarnaast zat de 31-jarige flankspeler met een slepende knieblessure, die hem nog steeds parten speelt. 'Hij zal er zeker nog twee of drie weken uitliggen', meldde trainer Pep Guardiola donderdag op het perspraatje.

'Hij heeft nog tijd nodig. Arjen (Robben, red.) is fit, maar heeft nog geen wedstrijd gespeeld. Ik moet nog even bekijken wie het best in vorm steekt. Daarna beslis ik wie er de komende weken zal spelen', hield de Spanjaard nog een slag om de arm wat de basisopstelling betreft voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Daarin treft FC Hollywood vrijdagavond VfL Wolfsburg.

Ribéry is niet de enige afwezige in de selectie van Guardiola. De oefenmeester kan tevens geen beroep doen op Rafinha (enkel), Javi Martínez, Bastian Schweinsteiger en Thiago Alcántara (allen knieproblemen).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.