Badstuber maakt na anderhalf jaar blessureleed rentree

Reacties

Holger Badstuber begint voor het eerst sinds 1 december 2012 weer in de basis bij Bayern München. In het bekerduel met Preussen Münster (aanvang 16.00 uur) maakt hij zijn rentree. Ook Arjen Robben is, in tegenstelling tot eerdere berichten, terug. Hij begint op de bank.

Badstuber maakt na anderhalf jaar blessureleed rentree

Met de basisplaats voor Badstuber komt voor de 25-jarige verdediger een einde aan een nachtmerrie van ruim anderhalf jaar. Eind 2012 liep hij tegen Borussia Dortmund een kruisbandblessure op en het herstel daarvan nam veel tijd in beslag. Eind vorig seizoen hervatte hij al wel de training, maar hij was nog niet in staat om ook wedstrijden te spelen.

Tegen Münster maakt Badstuber deel uit van een driemansdefensie met Dante en Jerôme Boateng. Bayern treedt verder voor het eerst weer aan met Philipp Lahm en Mario Götze, die na het WK nog niet in de basis begonnen. David Alaba staat dit keer centraal op het middenveld. De afgelopen jaren was hij linksback, terwijl hij in de strijd om de Duitse Super Cup centrumverdediger was.

De volledige opstelling van Bayern München:
Neuer; Boateng, Dante, Badstuber; Götze, Lahm, Alaba, Bernat; Müller, Lewandowski, Shaqiri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.