Bayern wint ruim bij rentree Badstuber, Krohne scoort

Bayern München heeft in de strijd om de DFB Pokal geen kind gehad aan Preussen Münster uit de Derde Bundesliga: 1-4. Arjen Robben bleef het hele duel op de reservebank.

Voor Bayern stond het bekerduel in het teken van de rentree van Holger Badstuber, die na anderhalf jaar blessureleed voor het eerst weer competitieve minuten maakte. Ook Mario Götze en Phillip Lahm (links op foto) keerden terug in de basis na het WK. Trainer Pep Guardiola experimenteerde opnieuw met een driemansdefensie en dit keer leverde dat wel resultaat op. Götze kopte Bayern al in de negentiende minuut op voorsprong.

Daarna nam de regerend landskampioen eenvoudig afstand. Met name het derde doelpunt was het bekijken waard. David Alaba knalde de bal van afstand genadeloos in het dak van het doel. Bij de andere twee treffers was Thomas Müller belangrijk. De tweede goal schoot hij zelf binnen en bij het vierde doelpunt leverde hij de assist op invaller Claudio Pizarro. De Nederlander Rogier Krohne zorgde in de 89ste minuut met een strafschop voor de 1-4 eindstand.

Elia
Eljero Elia had met Werder Bremen meer moeite om de tweede ronde van de beker te bereiken. Op bezoek bij vierdedivionist Illertissen won Werder pas na verlenging met 3-2. Elia speelde de volledige wedstrijd, maar had geen direct aandeel in de doelpunten van zijn ploeg.

Hoffenheim had een stuk minder moeite met zijn tegenstander. Bij Paloma, dat uitkomt op het vijfde niveau, werd er met maar liefst 9-0 gewonnen. De grote uitblinker was Sven Schlipplock, die vijf doelpunten maakte en ook nog een assist gaf.