Depay velt Celtic, Sparta wint ruim van Go Ahead Eagles

PSV heeft tijdens het trainingskamp in Maspalomas nipt gewonnen van Celtic. Memphis Depay besliste het oefenduel in de eerste helft. Vrijwel tegelijkertijd liet Sparta Rotterdam helemaal niets heel van Go Ahead Eagles in de Portugese Algarve.

PSV – Celtic 1-0
Trainer Phillip Cocu ruimde tegen de Schotse kampioen basisplaatsen in voor de beloften Menno Koch, Kenneth Paal en Rai Vloet. Desondanks kon Celtic, met ex-Feyenoorder John Guidetti, voor rust maar zelden in het buurt van doelman Remko Pasveer komen. De vervanger van de geblesseerde Jeroen Zoet tikte een kopbal van Stefan Scepovic via de paal uit zijn doel, maar hoefde verder geen treffer te incasseren.

Dat Depay na 33 minuten raak schoot nadat Virgil van Dijk de bal niet ver genoeg had kunnen wegkoppen was daarom voldoende om de trainingsweek in Spanje af te sluiten met een zege. PSV kreeg nog kansen om de score verder uit te breiden, maar Celtic-sluitpost Lukasz Zaluska hoefde niet nogmaals te capituleren. Twintig minuten voor tijd maakte Oscar Hiljemark na vier maanden zijn rentree. De Zweedse middenvelder is hersteld van een heupblessure.

PSV speelt zondag ook nog een oefenduel met Sparta Praag, voordat het maandag terugreist naar Nederland. Op 17 januari hervat het de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles 5-1
In Portugal leed Go Ahead Eagles zaterdagmiddag een ruime 5-1 nederlaag tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Alex Pastoor had halverwege al een 3-0 voorsprong opgebouwd door treffers van  Johan Voskamp, Paul Gladon en Thomas Verhaar, die meteen na rust weer scoorde. Nadat Sjoerd Overgoor in de 59ste minuut een eretreffer voor de Eredivisionist had gemaakt, bepaalde Daniël Breedijk de eindstand in de Algarve.