Belgische vierklapper tegen Eredivisieclubs

In navolging van AZ, FC Groningen en Vitesse heeft ook Heracles Almelo een nederlaag geleden tegen een Belgische tegenstander. Opvallend is dat geen van de vijf Nederlandse clubs ook maar een doelpunt maakte in zijn oefenpartij.

Heracles Almelo - Club Brugge 0-1
In San Pedro ging Heracles onderuit tegen Club Brugge, waar de van Ajax overgenomen Stefano Denswil zijn opwachting maakte als centrumverdediger. Davy De Fauw, die in Nederland onder meer voor Roda JC speelde, maakte zeven minuten voor rust het enige doelpunt.

AZ - Lierse SK 0-3
In Portugal heeft AZ een verrassend ruime nederlaag geleden tegen Lierse SK, dat laatste staat in de Belgische competitie. Bij AZ kwam Wesley Hoedt, die onlangs liet weten uit te zijn op een vertrek uit Alkmaar en in de belangstelling staat van Lazio, als invaller in actie.

De doelpunten van Lierse kwamen op naam van Uche Nwofor (ex-SC Heerenveen en VVV-Venlo), Wanderson en Rami Bensebaini. AZ begint de tweede seizoenshelft op 17 januari thuis tegen Excelsior.

Vitesse - Anderlecht 0-5
Vitesse was in het Spaanse La Magna volslagen kansloos tegen de Belgische kampioen Anderlecht. Het is een flinke streep door de rekening van de Arnhemmers, die met een sterke formatie aan de wedstrijd begonnen.

Gohi Bi Cyriac opende in de 29ste minuut de score. Verder werd er in de eerste helft niet gescoord, maar na rust raakte Anderlecht echt op dreef. Leander Dendoncker, Aaron Iseka, Aleksandar Mitrovic en Tarfi lieten weinig heel van Vitesse, dat de competitie op zaterdag 17 januari hervat tegen PSV.

FC Groningen - AA Gent 0-2
Ook FC Groningen ging in Zuid-Europa onderuit tegen een Belgische opponent. In het Spaanse Oliva gingen de groen-witten met 0-2 onderuit door toedoen van doelpunten van Simon Moses en David Pallet.

Bij Groningen maakte Juninho Bacuna, het jongere broertje van Aston Villa-speler Leandro Bacuna, zijn debuut in het eerste elftal. Groningen speelt op vrijdag 16 januari in de competitie tegen Ajax.