Del Bosque wil succesgeneratie nog één keer zien vlammen

Reacties

Hoewel vrijwel alle spelers van de Spaanse nationale ploeg een lang en zwaar seizoen achter de rug hebben, verwacht bondscoach Vicente del Bosque dat zijn spelers nog één keer alles uit de kast halen om een topprestatie neer te zetten op het WK in Brazilië. De Spanjaarden verdedigen hun wereldtitel van vier jaar terug.

Del Bosque wil succesgeneratie nog één keer zien vlammen

Zelf ziet Del Bosque ondanks de rommelige voorbereiding weinig reden te twijfelen aan de fitheid van zijn selectie. 'De spelers staan er fysiek goed voor na wat overwegend een intensief seizoen is geweest. We hebben ze gevraagd om nog één keer te vlammen. Ze doen hun best om topfit aan de aftrap te staan op 13 juni (als Spanje aantreedt tegen Oranje, red.).'

Maar of dat gaat lukken is gezien de fysieke staat van veel spelers de vraag. Barcelona-linksback Jordi Alba speelde niet tijdens het competitieslot door de hamstringkwetsuur die hem een maand aan de kant hield. Sergio Busquets viel geblesseerd uit in het laatste competitieduel van Barça met Atlético Madrid en Diego Costa (Atlético Madrid) en Jesús Navas (Manchester City) ondergaan vrijdag een laatste test om te ondervinden hoe zij ervoor staan.  

Diego Costa moest in de Champions League-finale al na negen minuten naar de kant omdat zijn hamstringblessure opnieuw opspeelde.
Diego Costa moest in de Champions League-finale al na negen minuten naar de kant omdat zijn hamstringblessure opnieuw opspeelde.

En dan zijn daar nog de Champions League-finalisten van Atlético en Real Madrid. Iker Casillas, Sergio Ramos, Juanfran, Dani Carvajal, Xabi Alonso (die niet speelde door een schorsing), Koke en David Villa zullen vrijdagavond nog niet in actie komen in de oefeninterland tegen Bolivia. Del Bosque zal daarom ook moeten afgaan op de trainingen om te bepalen welke 23 spelers meegaan naar Brazilië.

Del Bosque heeft al aangekondigd ook op fitheid te selecteren, aangezien de dertig spelers uit de Spaanse selectie elkaar kwalitatief gezien nauwelijks ontlopen. En dus zou het zomaar kunnen dat Diego Costa niet meegaat, al is Del Bosque hoopvol ondanks het vroege uitvallen van de spits in de CL-finale. 'We verwachten dat het goed komt met hem.'

Bovendien ziet Del Bosque het als een voordeel dat veel van zijn spelers er ook al bij waren toen Spanje de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010 won. Hij rekent op een laatstje kunstje van de succesgeneratie, die volgens hem nog niet toe is aan vervanging. 'Dat heeft de 1-0 oefenzege op Italië in maart wel bewezen. Dit WK staat met grote letters in hun agenda.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.