Deila over gewilde Van Dijk: 'Hij was de focus kwijt'

Reacties

De transfergeruchten rondom zijn persoon hebben in het begin van het seizoen een flinke wissel getrokken op Virgil van Dijk. Dat denkt althans zijn trainer bij Celtic, Ronny Deila.

Deila over gewilde Van Dijk: 'Hij was de focus kwijt'

In aanloop naar het nieuwe seizoen gonsde het in Schotland en Engeland van de speculaties. Van Dijk zou in de belangstelling staan van onder meer Sunderland en Swansea City, terwijl Ronald Koeman hem naar Southampton zou willen halen. In Engeland gaat momenteel het verhaal dat Van Dijk weleens naar Newcastle United zou kunnen verkassen.

Dat alles heeft invloed gehad op het (matige) spel van de verdediger in het begin van dit seizoen, denkt Ronny Deila. 'Ik denk dat dat op iedere speler van invloed is, zeker bij jonge jongens. Virgil was in het begin van het seizoen een beetje down, maar de laatste twee weken is hij weer op het niveau waarop we hem willen. Hij speelt fantastisch en is fit, veel fitter dan aan het eind van vorig seizoen', aldus de Noorse oefenmeester.

Woensdag speelde Van Dijk met Celtic in de play-offs om Champions League-deelname met 1-1 gelijk bij het Sloveense Maribor. De Nederlandse verdediger deed het naar behoren, maar dat was een paar weken geleden wel anders. 'Het is ook moeilijk', weet Deila. 'Je kunt tegen een speler wel zeggen wat er aan de hand is, dat hij de focus aan het verliezen is, maar de speler moet het zelf ook beseffen.'

Met de groepsfase van de Champions League in het zicht, dook in Engeland het gerucht op dat Van Dijk na Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong de vijfde Nederlander bij Newcastle United moet worden. Wat Deila betreft blijft de ex-speler van FC Groningen echter nog even in Schotland. 'Als hij het bij Celtic goed doet, krijgt hij vanzelf kansen. Voor nu is het voor hem goed om hier te blijven, te hopen dat we Champions League gaan spelen en zich verder te ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.