Acht Nederlanders strijden om laatste CL-tickets

Reacties

De play-offs van de Champions League moeten duidelijkheid verschaffen over de laatste tien toegangsbewijzen, waarvoor nog acht Nederlanders in aanmerking komen. Voetbal International zet op een rijtje welke Nederlanders bij het voorportaal van het miljoenenbal in actie komen.

Acht Nederlanders strijden om laatste CL-tickets

Bij de kampioenen die strijden voor een plaats in het prestigieuze toernooi is Donny Gorter de laatste en achtste Nederlander die nog hoop mag koesteren. De linkspoot, die maandag werd gehuurd van AZ, moet met het Deense Aalborg BK afrekenen met het Cypriotische APOEL Nicosia. Of hij direct na zijn transfer al gaat spelen, is wel nog de vraag.

Celtic begint woensdag met Virgil van Dijk (foto) en Derk Boerrigter in Slovenië aan de dubbele confrontatie met NK Maribor. De Schotse kampioen dankt de kans aan een administratieve blunder van Legia Warschau, dat het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler moest bekopen met een reglementaire nederlaag en daardoor uitschakeling. Maandag velde het CAS daarover het laatste oordeel.

Op dezelfde dag wil Ronnie Stam het Belgische Standard Luik helpen om ten koste van Zenit Sint-Petersburg de Champions League te bereiken. Om dat ook te bewerkstelligen moet het FC Porto van Bruno Martins Indi afrekenen met Lille.

Een dag eerder staan twee Nederlanders tegenover elkaar in het voorportaal van het hoogste Europese clubpodium. Virgil Misidjan komt in Roemenië met Ludogorets Razgrad in actie tegen Steaua Boekarest, dat eerder deze maand voormalig Telstar-middenvelder Nicandro Breeveld vastlegde. De Brabantse aanvaller is nog de enige Nederlander bij de Bulgaarse kampioen na het vertrek van Jeroen Lumu. Het contract van de negentienjarige aanvaller werd vorige week ontbonden en hij is op weg naar SC Heerenveen.

Besiktas, dat in de voorronde Feyenoord de hoop op een Champions League-rentree ontnam, is de laatste club in de play-offs met Nederlandse inbreng. De Zaandammer Oguzhan Özyakup wacht met de Turkse club een confrontatie met Arsenal. Besiktas plaatste zich voor de voorronde met de derde plaats in eigen land dankzij de Europese schorsing voor kampioen Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.