Degradatie Sunderland stap dichterbij door zakelijk City

De zorgen voor Sunderland blijven maar toenemen. Zondagavond verloor de ploeg van manager David Moyes kansloos met 0-2 van Manchester City, dat niet eens diep hoefde te gaan om te winnen.

City - waar Kevin De Bruyne op de bank begon - ontsnapte in de negentiende minuut wel aan een achterstand. Jermain Defoe schoot vanaf 25 meter snoeihard op de paal. De rebound was vervolgens niet besteed aan Fabio Borini. Dat was ook direct het beste moment van Sunderland in de hele wedstrijd. The Black Cats kwamen kwalitatief simpelweg tekort om het City echt lastig te maken.

Tien minuten voor rust kwam David Silva net te laat om een harde voorzet van Leroy Sané binnen te tikken, maar niet veel later was het alsnog raak. Raheem Sterling zag zijn lage voorzet getoucheerd worden, waardoor de bal voor de voeten kwam van Sergio Agüero. De Argentijnse spits profiteerde gulzig en schoot City op voorsprong: 0-1.

Ook in de tweede helft hoefde City zich geen moment bovenmatig in te spannen om Sunderland van zich af te houden. De keren dat de manschappen van manager Pep Guardiola de aanval zochten, werd het direct gevaarlijk. In de 59ste minuut besliste Sané uit één van die aanvallen de wedstrijd door na een heerlijke steekpass van David Silva via de binnenkant van de paal raak te schieten.

Manchester City klimt door de overwinning weer over Liverpool heen en staat nu derde met 55 punten uit 26 wedstrijden. De tweede plaats is nadrukkelijk in zicht, want Tottenham Hotspur heeft slechts één punt meer terwijl het een wedstrijd meer gespeeld heeft. Sunderland blijft hekkensluiter in Engeland met negentien punten na 27 duels. De achterstand op de veilige zeventiende plaats bedraagt zes punten.