Kane ook goud waard voor Tottenham tegen Koeman

Tottenham Hotspur blijft Chelsea in de nek hijgen na een 3-2 thuiszege op Everton. Harry Kane velde het vonnis over de ploeg van manager Ronald Koeman.

Er staat dit kalenderjaar geen maat op Kane, die na twintig minuten met een schitterend schot van afstand (zie video hieronder) de score opende op White Hart Lane. Het betekende al zijn dertiende doelpunt in twaalf officiële wedstrijden in 2017. Het was ook al de zevende keer dit seizoen dat hij Tottenham Hotspur op voorsprong zette in de Premier League.

Elf minuten na rust was het opnieuw raak voor Tottenham, dat vooral in de eerste helft een klasse beter was dan Everton. De thuisclub kreeg via Victor Wanyama en Dele Alli ook enorme kansen op 2-0, maar die viel pas in de 56ste minuut. Kane maakte zijn negentiende competitietreffer van het seizoen op aangeven van Alli.

Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar Romelu Lukaku bracht de spanning negen minuten voor tijd terug. Vanuit het niets maakte hij, na een foutje van landgenoot Jan Vertonghen, de aansluitingstreffer. Het betekende zijn 61ste competitiegoal in dienst van The Toffees, waardoor hij zich nu Premier League-topscorer aller tijden van Everton mag noemen. In de extra speeltijd, kort nadat Vincent Janssen in de ploeg was gekomen voor Kane, besliste Alli de wedstrijd definitief door er 3-1 van te maken. Al werd het niet veel later nog 3-2 door een treffer van Enner Valencia.

Door de overwinning heeft Tottenham Hotspur nu 56 punten uit 27 duels, zeven minder dan Chelsea. De koploper heeft echter nog een wedstrijd tegoed: maandagavond uit tegen West Ham United (aftrap 21.00 uur). De voorsprong op nummer drie Liverpool bedraagt vier punten.